Disney Plus actie

Disney+: “Maatregelen tegen accounts delen starten in juni”

Disney+ begint bijna met maatregelen om het delen van je account met anderen tegen te gaan. Voor ons in Nederland is er op dit moment nog niets aan de hand. Maar het geeft ons wel al een waarschuwing dat er iets gaat veranderen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Abonnees van Disney+ kunnen binnenkort niet meer hun accounts delen buiten het huishouden. Hoe Disney dit precies gaat aanpakken, is niet bekendgemaakt. In een eerdere e-mail aan Canadese gebruikers staat enkel dat er beperkingen komen voor het delen van account- en inloggegevens buiten het huishouden.

“In juni starten we met onze eerste stappen tegen het delen van wachtwoorden,” zegt Disney CEO Bob Iger in een interview met CNBC. Wat deze stappen precies inhouden, maakte Iger niet bekend. Eerder werd duidelijk dat Disney het gebruik van accounts zal analyseren om ervoor te zorgen dat ze alleen op één adres gebruikt worden.

Disney zal de nieuwe maatregelen eerst in een paar niet nader genoemde landen uitrollen. In september moet ieder land overstag zijn. Wanneer Nederland en België aan de beurt zijn, moet nog duidelijk worden.

Disney+ maakt einde aan account delen buiten je gezin

Eerder maakte Disney CEO Bob Iger bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers al bekend dat Disney maatregelen gaat nemen om het delen van wachtwoorden tegen te gaan. Toen zei hij dat Disney onderzoekt op welke manieren ze het delen van accounts tegen kunnen gaan. Vanaf eind dit jaar zullen er nieuwe voorwaarden doorgevoerd worden en dit komt dus overeen met de e-mail die gebruikers in Canada nu gekregen hebben.

Volgens de nieuwe voorwaarden is het niet toegestaan om je account te delen buiten je eigen huishouden. Onder het huishouden verstaat Disney de apparaten die gebruikt worden in het hoofdadres, gebruikt door mensen die op dit adres wonen. Disney zegt dat ze het gebruik van je account kunnen analyseren, om te checken of het gebruik in strijd is met de voorwaarden. De technische details deelt Disney niet, maar mogelijk wordt er gekeken naar IP-adres. Netflix doet ook iets soortgelijks.

Disney Plus gezin

Voor Nederlandse Disney+-gebruikers verandert er (nog) niets

Hoewel de maatregelen vanaf november alleen gelden voor Disney+-gebruikers in Canada, is de kans groot dat we er uiteindelijk ook in Nederland aan moeten geloven. Of en wanneer is echter nog niet bekend. De maatregel moet ervoor zorgen dat meer mensen zelf een eigen abonnement nemen op de dienst. CEO Bob Iger zei in de vorige bespreking van de winstcijfers dat een ‘aanzienlijk’ aantal mensen momenteel hun wachtwoord deelt.

Eerder dit jaar nam Netflix al maatregelen om ervoor te zorgen dat je niet langer gratis mee kunt kijken via het account van een ander. Gebruikers die toch een account willen delen, moeten een toeslag van €4,- per maand betalen door extra Netflix-leden buiten het huishouden toe te voegen. Netflix-gebruikers die het niet zien zitten om extra te betalen, kunnen hun profiel overzetten naar een ander account.

Bekijk ook

Disney+ met advertenties in november naar Europa, prijsverhoging voor duurste optie

Disney+ met reclame komt vanaf 1 november in Europa beschikbaar. Tegelijkertijd komen er nieuwe bundels en wordt de meest uitgebreide versie duurder. Ook gaat Disney maatregelen nemen tegen het delen van je account.

Reacties: 11 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.