Beta 8 van macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar, ook beta 7 watchOS 3.2

Apple heeft de achtste beta van macOS Sierra 10.12.4 vrijgegeven. Deze nieuwe versie van macOS Sierra is nog nooit zo uitvoerig getest. macOS Sierra 10.12.4 bevat onder andere Night Shift. Ook heeft Apple beta 7 van watchOS 3.2 beschikbaar gesteld.

Apple zet nog even de volle vaart achter de ontwikkeling van macOS Sierra 10.12.4. De laatste testfase van macOS 10.12.4 is inmiddels aangebroken, maar Apple is nog niet zover om de nieuwste versie voor het grote publiek beschikbaar te stellen. Zojuist is namelijk de achtste beta van macOS Sierra 10.12.14 verschenen. macOS Sierra 10.12.4 is de grootste nieuwe release sinds macOS Sierra en bevat Night Shift op de Mac. Behalve de achtste beta van macOS Sierra 10.12.4, is ook de zevende beta van watchOS 3.2 beschikbaar gekomen.

Tabbladen in macOS Sierra.

macOS Sierra 10.12.4 beta 8

Apple lijkt deze keer alles op alles te zetten om van macOS Sierra 10.12.4 een stabiele versie van macOS te maken. Apple heeft nog nooit zoveel beta’s uitgebracht van een tussentijdse macOS-update. Normaal gesproken worden alleen grote macOS-versies zoals macOS Sierra en OS X El Capitan zo uitvoerig getest, maar voor macOS Sierra 10.12.4 heeft Apple in ieder geval acht beta’s uitgebracht. Dit heeft mogelijk te maken met een extra strenge controle op bugfixes voor de nieuwste MacBook Pro. Dit model had in het begin nogal te kampen met bijvoorbeeld batterijproblemen. Mogelijk heeft Apple in deze nieuwe versie nog een aantal bugs en problemen verholpen.

Wat in macOS Sierra 10.12.4 in ieder geval verwerkt zit, is Night Shift. Dankzij Night Shift kun je het scherm van je Mac zo instellen dat deze in de avond minder blauw licht uitstraalt. Night Shift kwam vorig jaar al naar iOS-apparaten, maar de functie komt nu pas beschikbaar op de Mac. Alles over Night Shift op de Mac lees je in onderstaand Night Shift-artikel.

Bekijk ook

Geef je ogen meer rust met Night Shift: zo werkt het

Dankzij Night Shift in iOS en iPadOS kleurt het scherm van je iPhone en iPad minder blauw, wat in de avonduren beter is voor je ogen. In deze tip leggen we uit hoe je dit in kunt stellen en gebruiken.

De achtste beta van macOS Sierra 10.12.4 met buildnummer 16E192b is nu beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars. De versie voor publieke testers zal waarschijnlijk ook direct beschikbaar zijn. De definitieve versie van macOS Sierra 10.12.4 verschijnt ergens de komende weken.

watchOS 3.2 beta 7

Apple heeft van watchOS 3.2 ook de zevende beta vrijgegeven. Deze nieuwe versie bevat een Theaterstand die van pas kan komen bij een bioscoopbezoekje. Deze nieuwe versie voor de Apple Watch werd de afgelopen maanden al uitvoerig getest en Apple legt hier nu de laatste hand aan. De zevende beta van watchOS 3.2 is nu beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars.

Bekijk ook

Zo werkt de Theatermodus op de Apple Watch

Met de Theatermodus op de Apple Watch zorg je ervoor dat het scherm niet hinderlijk oplicht en dat het geluid uitgezet wordt in het theater, in de bioscoop en tijdens een avondje sterrenkijken. In deze tip lees je hoe je deze stand activeert.

Wil je meer weten over de nieuwe Theaterstand op de Apple Watch? In bovenstaande tip lees je meer hoe deze functie straks werkt. watchOS 3.2 voor de Apple Watch verschijnt ergens de komende weken, mogelijk nog eind deze maand. De update zal dan te downloaden zijn voor elke Apple Watch.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.