Netflix op tv

Filmavond op afstand? Zo kijk je samen naar Netflix

Wil je een filmavond houden met vrienden, maar kunnen jullie niet fysiek bij elkaar zijn? Geen nood, want in deze tip leggen we uit hoe je toch eenvoudig naar hetzelfde kunt kijken op Netflix en alles precies in sync is.

Netflix samen kijken

Je kunt natuurlijk afspreken om op precies hetzelfde moment dezelfde film te starten, maar vaak loop je dan toch nog een fractie van een seconde niet-synchroon. In deze tip leggen we uit hoe je dat slimmer kunt aanpakken. Het werkt met een browserextensie voor Google Chrome. Samen op afstand een film kijken wordt hiermee een stukje makkelijker. Uiteraard heeft iedereen hiervoor wel een abonnement op Netflix nodig.

Netflix Party (Teleparty) installeren

De extensie die je nodig hebt heet Teleparty (voorheen Netflix Party). Iedereen die wil meedoen moet deze gratis extensie installeren. Volg onderstaande stappen om Teleparty te installeren en gebruiken:

  1. Download en installeer Google Chrome.
  2. Ga naar de Teleparty (Netflix Party) extensie in Chrome en klik op Add to Chrome.
  3. Ga naar Netflix in de Chrome-browser en kies een film of serie.
  4. Klik rechtsboven op het rode NP-symbool om het delen te starten. Vink het hokje aan als niemand anders de bediening mag hebben.
  5. Kopieer de link en zorg dat je vrienden hem openen in Google Chrome met de extensie geïnstalleerd.
  6. Let op: Iedere keer als je een film/serie verlaat moet je opnieuw een groep aanmaken!

Netflix Party starten

Zodra je je film deelt verschijnt rechts in de browser een chatvenster. Hiermee kun je overleggen over een film of andere opmerkingen maken. Klik rechtsboven op jouw icoontje om jezelf een nickname te geven. Door op de ketting te klikken kopieer je de link.

Netflix Party chatvenster

Heb jij een link ontvangen en probeer je mee te doen met de sessie? Klik dan op de link en je wordt naar Netflix gestuurd. Om deel te nemen klik je rechtsboven op het NP-symbool. Vervolgens word je gesynchroniseerd met de andere groepsleden.

Deze extensie werkte voorheen alleen voor Netflix, maar werkt inmiddels ook voor HBO, Hulu en Disney+. De eerste twee diensten zijn niet in Nederland beschikbaar. Maar Disney+ heeft ook zelf een functie om samen te kijken. Met Disney+ Groupwatch kun je samen op afstand naar dezelfde film kijken. Wil je op afstand naar een andere video streamingdienst dan Netflix kijken, dan zul je héél ouderwets op hetzelfde moment op start moeten klikken.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.