whatsapp-logo-tilt

WhatsApp-statistieken bekijken: hoeveel opslag heb ik verbruikt?

WhatsApp laat statistieken zien van het aantal berichten, foto's en video's. Je ziet ook hoeveel opslagruimte een chat in beslag neemt.

WhatsApp-logo groen.
In WhatsApp zitten uitgebreide chat-statistieken. Ze zitten enigszins verstopt in de instellingen, maar het is de moeite om ze even op te zoeken. Ze geven namelijk een goede indruk welke gesprekken veel opslagruimte op de iPhone in beslag nemen. Je ziet hoeveel berichten je met een bepaalde persoon of groep hebt uitgewisseld en hoeveel foto’s, video’s en andere multimedia-bestanden er in een gesprek staan. Handig! Zo zie je meteen welke oude gesprekken nog steeds veel ruimte innemen.

WhatsApp-statistieken bekijken

Je vindt de instellingen via Instellingen > Data- en opslaggebruik > Opslag in gebruik. Je ziet direct een overzicht van al je WhatsApp-gesprekken met daarachter hoeveel ruimte ze innemen op je toestel. Tik je op een bepaalde persoon of groep, dan krijg je nadere details te zien over het aantal berichten, afbeeldingen en video’s. Berichten zijn zo klein dat ze niet meetellen bij de hoeveelheid opslagruimte, alleen foto’s, video’s en andere multimedia tellen mee.

WhatsApp statistieken in Opslag en gebruik.

Je kunt vanuit dit overzicht direct een chatgesprek, of specifieke onderdelen daarvan, wissen. Om ruimte vrij te maken is het niet per se nodig om een heel gesprek te wissen. Foto’s, video’s en andere bestanden nemen vaak de meeste ruimte in beslag. Klik bij de statistieken van een gesprek op Beheer… en kies vervolgens welke onderdelen (bijvoorbeeld Video’s of Gesproken berichten) je wilt verwijderen.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp