whatsapp-logo-tilt

WhatsApp-statistieken bekijken: hoeveel berichten heb jij verstuurd?

WhatsApp laat statistieken zien van het aantal berichten, foto's en video's. Je ziet ook hoeveel opslagruimte een chat in beslag neemt. Zo bekijk je deze WhatsApp-statistieken.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Bekijk welke WhatsApp-berichten veel ruimte innemen

Als je in WhatsApp regelmatig foto’s en video’s uitwisselt, zul je merken dat dit heel wat opslagruimte in beslag kan nemen op je toestel. Vooral oude gesprekken kunnen ongemerkt nog allerlei foto’s bevatten waar je nooit meer naar kijkt. Gelukkig zitten er uitgebreide chatstatistieken in WhatsApp, waarmee je precies kunt zien welke chats de meeste ruimte innemen. Ze zitten enigszins verstopt in de instellingen, maar het is de moeite om ze even op te zoeken. Ze geven namelijk een goede indruk welke gesprekken je het best kunt gaan opruimen. Je ziet namelijk precies hoeveel berichten je met een bepaalde persoon of groep hebt uitgewisseld en hoeveel foto’s, video’s en andere multimedia-bestanden er in een gesprek staan. Handig!

WhatsApp-statistieken bekijken

Om te bekijken hoeveel opslag jouw WhatsApp-gesprekken in beslag nemen, doe je het volgende:

  1. Open WhatsApp en tik op Instellingen.
  2. Ga naar Data- en opslaggebruik.
  3. Scroll naar onderen en tik op Opslag in gebruik.
  4. Tik op een van de conversaties.
  5. Je krijgt meteen details over het aantal berichten, afbeeldingen, video’s en meer.

Het aantal tekstberichten is niet zo belangrijk. Die zijn namelijk zo klein dat ze nauwelijks ruimte innemen. Bij foto’s, gifs, video’s, gesproken berichten en documenten moet je wel even goed kijken, want daar zie je in MB’s hoeveel ruimte ze in beslag nemen.

WhatsApp Statistieken

WhatsApp-statistieken beheren

Je kunt vanuit dit overzicht direct een chatgesprek, of specifieke onderdelen daarvan wissen. Om ruimte vrij te maken is het niet per se nodig om een heel gesprek te wissen. Foto’s, video’s en andere bestanden nemen vaak de meeste ruimte in beslag. Tik bij de statistieken van een gesprek op Beheer… en kies vervolgens welke onderdelen (bijvoorbeeld Video’s of Gesproken berichten) je wilt verwijderen.

WhatsApp bijlagen beheren

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp