Twitter tijdlijn instellen.

Zo bekijk je de Twitter-tijdlijn weer chronologisch

Geeft de Twitter-app eerst de beste tweets weer voordat je de normale chronologische tijdlijn te zien krijgt? Volgens deze stappen in deze tip kun je dit zelf weer uitschakelen.

Twitter heeft twee soorten weergave voor de tijdlijn. Twitter kan de ‘beste tweets’ als eerste weergeven, maar dan mis je mogelijk belangrijke tweets. Daarnaast is er ook nog een gewone chronologische tijdlijn, waardoor alle tweets in de volgorde staan waarin ze gepost zijn. In deze tip lees je hoe je je Twitter-tijdlijn chronologisch instelt, zowel in de Twitter-app voor iOS als via de website.

Twitter-tijdlijn weer chronologisch maken

Standaard toont de Twitter-app de beste tweets eerst. Dat wil zeggen dat tweets met veel interactie bovenaan je tijdlijn komen te staan zodra je de app opent. Het is niet helemaal duidelijk welke factoren het zwaarst meewegen voor de selectie van de ‘beste tweets’, maar het zorgt er in ieder geval voor dat de tweets niet chronologisch weergegeven worden. Daarnaast heeft Twitter ook nog een functie genaamd Voor het geval je het gemist hebt. Dit is een blokje met tweets die gepost zijn sinds de laatste keer dat je de app opende. Deze kan je weghalen via de knop bij dit onderdeel.

Twitter tijdlijn chronologisch op iOS

Om je Twitter-tijdlijn definitief chronologisch in te stellen, volg je deze stappen:

  1. Open de Twitter-app op je iOS-toestel
  2. Kies het account waarvoor je de instelling wil aanpassen, mocht je meerdere accounts gebruiken.
  3. Tik linksonder op het huisje om naar de tijdlijn te gaan en zorg ervoor dat de bovenste balk met je profielfoto in beeld staat.
  4. Tik nu op de knop met de drie sterretjes.
  5. Kies voor Bekijk in plaats daarvan de nieuwste Tweets. De titel van de tijdlijn wisselt van Startpagina naar Nieuwste Tweets.

Twitter tijdlijn chronologisch instellen.

Zie je de knop met de drie sterretjes nog niet? Het kan helpen om de app geforceerd af te sluiten. Als dat ook niet werkt, kun je het beste de app verwijderen en opnieuw installeren.

Hou er wel rekening mee dat de instelling mogelijk automatisch weer teruggezet wordt. Er is geen manier om dit definitief aan te passen. Wel blijft de app uiteindelijk langer op de gewenste instelling staan als je dit vaak genoeg naar eigen wens instelt.

Twitter tijdlijn chronologisch op het web

Ook op het web kan Twitter de tijdlijn zo weergeven dat de beste tweets bovenaan staan. Wil je deze chronologisch, dan moet je dat afzonderlijk voor het web aanpassen. Dat doe je als volgt:

  1. Ga naar Twitter.com in de webbrowser.
  2. Klik op je profiel en kies voor Instellingen en privacy.
  3. Scroll naar onder naar het kopje Inhoud.
  4. Vink de optie De beste Tweets eerst tonen bij Tijdlijn uit.

Alle tweets worden nu in de chronologische volgorde in je tijdlijn getoond. De meest recente tweet van accounts die je volgt staan daardoor gewoon bovenaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Apps
Onderwerp twitter