Snap Map in Snapchat op de iPhone.

Bekijk waar je Snapchat-vrienden zijn met de Snap Kaart

Je kunt op zoek naar je vrienden of bekijken wat er overal ter wereld gebeurt via de Snap Kaart in Snapchat. We leggen je uit hoe dat werkt!

Naast een lijst van al je vrienden en hun verhalen op Snapchat, kun je ook op zoek gaan naar je vrienden via de Snap Kaart. Je ziet daarop waar ze zich verbinden en je kunt direct met ze chatten of hun Verhalen bekijken. Tegelijkertijd kun je ook Live Story’s of Snaps die zijn gemaakt op specifieke locaties terugvinden op de kaart. Daarmee is de Snap Kaart zowel een handige manier om je vrienden op te zoeken, als een unieke manier om te zien wat er gebeurt in de wereld.

Let op! Deze functie kan je privacy in gevaar brengen. Anderen kunnen namelijk precies zien waar jij bent. Vergeet daarom niet om jezelf op ‘onzichtbaar’ te zetten als je niet door iedereen op de kaart gevonden wilt worden. Je zet toch ook Zoek mijn vrienden niet aan voor iedereen?

Snap Map in Snapchat op de iPhone.

Snap Kaart gebruiken

Je opent de Snap Kaart door in Snapchat vanuit de camera met twee vingers te knijpen op het scherm, alsof je wilt uitzoomen. Vervolgens opent de kaart op je huidige locatie en zie je direct wie er in de buurt zijn. Zoek je een vriend dan kun je bovenin op Zoeken klikken. Je ziet dan of een vriend zijn locatie heeft gedeeld en vliegt naar hem of haar toe als je op de kaart klikt.

Je vrienden worden trouwens weergegeven als een speciaal soort Bitmoji, Actionmoji genaamd. Deze veranderen van uiterlijk op basis van allerlei factoren, beweeg je bijvoorbeeld met een bepaalde snelheid dat toont de Kaart een Actionmoji met een auto.

Als je een vriend selecteert, door te zoeken of hem aan te tikken, dan zie je onderin je scherm een balkje. Zijn er meerdere vrienden op dezelfde plek dan verschijnt er een lijstje met balkjes. Door op zo’n balkje te klikken start je een chat. Heeft diegene iets in zijn Verhaal staan, dan zie je rechts een preview in een rondje, waar je uiteraard ook op kunt klikken.

De wereld verkennen met Snap Kaart

Het toffe aan de Snap Kaart is dat het niet enkel een plek is om je vrienden op te zoeken, maar je ook kunt zien wat er overal ter wereld gebeurt. Je ziet bijvoorbeeld op sommige plekken een Verhaal voor die locatie of een Live Story voor een evenement. Je herkent deze een een rondje met daarin een preview en een naam ernaast. Klik erop om de foto’s en video’s te bekijken.

Ook zie je gekleurde vlekken op plekken waar mensen Snaps openbaar hebben gedeeld via Ons Verhaal. Hoe roder die vlek, hoe drukker het daar is. Je kunt hierop tikken om de foto’s en video’s die daar zijn gedeeld af te spelen.

Snapchat Kaart events

Een handige extra functie is dat je linksonder in je scherm altijd de lokale tijd en het weer ziet op de locatie waar je naar kijkt. Een functie die zelfs voor hele andere toepassingen dan Snapchat nuttig kan zijn!

Snap Kaart en je privacy

Je bepaalt zelf wie wanneer je locatie kan zien op de Snap Kaart. Sowieso is dit altijd beperkt tot je Vrienden. Er is geen mogelijkheid om je locatie te delen met de hele wereld.

Als je de kaart open hebt staan en rechtsboven op het tandwieltje met spookje klikt, dan kom je in de Instellingen terecht. Hier kun je Mijn Vrienden selecteren als je wilt dat al je vrienden je locatie mogen zien. Via Selecteer vrienden… kun je in een lijst aanvinken welke vrienden je locatie mogen zien. Ook zie je daar wie hun locatie met jou hebben gedeeld.

Bovenaan dit menu kun je de ‘Onzichtbare modus’ aanzetten. Hiermee voorkom je dat vrienden je locatie kunnen zien. Deze kun je continu aanhouden als je gesteld bent op je privacy of enkel op bepaalde momenten gebruiken. Je herkent de ‘Onzichtbare modus’ bij jezelf op de kaart, doordat je een bordje vasthoudt met een spookje.

Snapchat Kaart onzichtbaar

Ben je bang dat de foto’s en video’s die je deelt in je Verhaal op de kaart terecht komen? Dat hoeft niet. Alleen als je ze deelt in Ons Verhaal komen ze op de kaart terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorie Apps
Onderwerpen snapchat, sociaal netwerk, sociale media

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat