Handoff Continuity

Continuity werkend krijgen op oudere Macs

Met de Continuity Activation Tool kun je Continuity werkend krijgen op oudere MacBooks, iMacs en Mac mini's.

In iOS 8 en OS X Yosemite heeft Apple een nieuwe functie Continuity toegevoegd. Dit zijn functies waarmee je de Mac, iPhone en iPad nauwer met elkaar kunt laten samenwerken. Maar de Continuity-functies werken niet op alle Macs, zelfs niet als ze voorzien zijn van Bluetooth 4.0. Met een speciale tool kun je het toch werkend krijgen.

iOS 8 Continuity

Continuity werkt alleen op bepaalde Mac-modellen (zie de lijst).

In de Macbook Air uit 2011 en de Mac mini uit 2011 is Bluetooth 4.0 aanwezig, maar toch werken niet sommige Continuity-functies niet. Wat je nodig hebt is de Continuity Activation Tool, waarmee je de functie werkend krijgt op Macs die het niet officieel ondersteunen. Na het downloaden en dubbelklikken op de app volg je de instructies op het scherm.

De Continuity Activation Tool schakelt Continuity aan door een compatibiliteitscheck uit te voeren. Daarna maakt de tool een back-up van de originele systeemstuurprogramma’s (drivers) en schakelt de blokkering voor Continuity uit. Binnen een paar minuten ben je klaar en kun je gebruik maken van Handoff, Instant Hotspot, het doorsturen van sms-berichten en het beantwoorden van telefoongesprekken. In aparte ar

Met deze tool kun je Continuity niet al alle Mac-modellen werkend krijgen, want de eis dat er Bluetooth 4.0 aanwezig is geldt nog steeds. In de praktijk zal deze tool dus vooral bezitters van een Mac mini (midden 2011) en een MacBook Air (midden 2011) helpen, zonder dat ze extra hardware hoeven aan te schaffen. Bij oudere Macs die geen Bluetooth 4.0 hebben zul je een nieuwe hardwarekaart met draadloze functies installeren. Bluetooth-dongles die je via de USB-poort aansluit op de computer werken niet.

Hieronder zie je of jouw Mac een hardware-aanpassing nodig heeft.

Handoff Continuity

Mac-model Hardware-aanpassing nodig
MacBook Air 2008-2010 Nieuwe wireless card: BCM94360CS2
MacBook Air mid-2011 Nee
Mac mini 2009-2010 Nieuwe wireless card
Mac mini mid-2011 Nee
MacBook Pro mid 2009 tot eind 2011 Nieuwe wireless card: BCM94331PCIEBT4CAX
iMac 2008-2011 Wi-Fi + Bluetooth card upgrade
MacBook Pro eind-2011 Nieuwe wireless card: BCM94331PCIEBT4CAX

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Mac
Onderwerpen duitsland, mac os x