Handoff Continuity

Continuïteit gebruiken op oudere Macs

Met Continuity Activation Tool
Met de functie Continuïteit kun je apparaten zoals de iPhone en Mac nauw met elkaar laten samenwerken. Werkt het niet op jouw oudere MacBook of iMac? Dan heb je wellicht iets aan Continuity Activation Tool.

Continuïteit is al geruime tijd aanwezig in iOS en macOS. Hiermee kun je bijvoorbeeld de persoonlijke hotspot inschakelen, apps uitwisselen en bellen via je Mac. Maar de Continuity-functies werken niet op alle Macs, zelfs niet als ze voldoen aan alle eisen. Met een speciale tool kun je het toch werkend krijgen.

Om Continuïteit te gebruiken moet je beschikken over een iPhone of iPad met iOS 8. Ook heb je minimaal een Mac met OS X Yosemite of nieuwer nodig. Alle apparaten moeten voorzien zijn van minimaal Bluetooth 4.0.


Geschikte Macs
Continuïteit werkt alleen op bepaalde Mac-modellen:

De Macbook Air uit 2011 en de Mac mini uit 2011 vallen dus bijvoorbeeld buiten de boot. Deze beschikken over Bluetooth 4.0, maar sommige Continuïteitsfuncties werken toch niet. Gelukkig kun je daar iets aan doen.

Continuity Activation Tool

Wat je in dit geval nodig hebt is de Continuity Activation Tool, waarmee je toch bepaalde functies werkend kunt krijgen op Macs die officieel Continuiteit niet ondersteunen. Na het downloaden en dubbelklikken op de app volg je de instructies op het scherm.

De Continuity Activation Tool schakelt Continuity in door een compatibiliteitscheck uit te voeren. Daarna maakt de tool een back-up van de originele systeemstuurprogramma’s (drivers) en schakelt de blokkering voor Continuity uit. Binnen een paar minuten ben je klaar en kun je gebruik maken van Handoff, Instant Hotspot, het doorsturen van sms-berichten en het beantwoorden van telefoongesprekken.

Handoff Continuity

Hardware-aanpassingen voor Bluetooth 4.0
Met de hierboven genoemde tool kun je Continuity niet op alle Mac-modellen werkend krijgen, want de eis dat er Bluetooth 4.0 aanwezig is geldt nog steeds. In de praktijk zal deze tool dus vooral bezitters van een Mac mini (midden 2011) en een MacBook Air (midden 2011) helpen, zonder dat ze extra hardware hoeven aan te schaffen.

Bij oudere Macs die geen Bluetooth 4.0 hebben zul je een nieuwe hardwarekaart met draadloze functies moeten installeren. Bluetooth-dongles die je via de USB-poort aansluit op de computer werken niet.

Hieronder zie je of jouw Mac een hardware-aanpassing nodig heeft.

Mac-model Hardware-aanpassing nodig
MacBook Air 2008-2010 Nieuwe wireless card: BCM94360CS2
MacBook Air mid-2011 Nee
Mac mini 2009-2010 Nieuwe wireless card
Mac mini mid-2011 Nee
MacBook Pro mid 2009 tot eind 2011 Nieuwe wireless card: BCM94331PCIEBT4CAX
iMac 2008-2011 Wi-Fi + Bluetooth card upgrade
MacBook Pro eind-2011 Nieuwe wireless card: BCM94331PCIEBT4CAX