Siri vertalen in het Duits op de iPhone.

Zo kun je zinnen en woorden vertalen met Siri

Ben je in het buitenland en wil je graag weten hoe je bepaalde dingen in een vreemde taal zegt? Met Siri kun je eenvoudig vertalingen maken. Wij laten zien hoe je dit doet en met welke talen het werkt.

Woorden vertalen met Siri

Met Siri kun je eenvoudig iemand bellen, een berichtje sturen of het weerbericht opvragen, maar je hebt ook de mogelijkheid om woorden en zinnen te laten vertalen. Zo heb je geen aparte vertaalapp nodig en kan Siri de vertaling meteen netjes uitspreken. Hoe werkt dit precies en met welke talen kun je dit doen?

Siri vertalen in het Duits op de iPhone.

Siri vertalen op iPhone en iPad

De mogelijkheid om woorden en zinnen te vertalen met Siri is beschikbaar in iOS 11 en later. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je op vakantie bent. Wil je weten hoe je in het Italiaans een pasta met tomatensaus en kaas bestelt, dan hoef je dat alleen maar aan Siri te vragen. Siri spreekt de vertaling hardop in het Italiaans uit en je kunt deze vertaling zo vaak als je wil opnieuw laten voorlezen.

Welke talen kan Siri vertalen?

Het vertalen werkt momenteel nog niet met alle Siri-talen. Vertalen met Siri kan momenteel van en naar de volgende talen:

 • Engels
 • Chinees (Mandarijn)
 • Duits
 • Frans
 • Italiaans
 • Spaans
 • Arabisch (iOS 12)
 • Japans (iOS 12)
 • Portugees (iOS 12)
 • Russisch (iOS 12)

De talen met ‘(iOS 12)’ zijn nieuw toegevoegd in iOS 12. Vraag aan Siri ‘Translate’ om te achterhalen naar welke talen je vanuit het Engels kunt vertalen. Je krijgt dan de hierboven genoemde talen te zien. Vraag je in het Duits ‘Übersetze’, dan krijg je minder opties te zien omdat Japans, Chinees en Arabisch nog niet mogelijk zijn. In totaal zijn er 40 taalcombinaties mogelijk.

Helaas worden Nederlands en Vlaams niet ondersteund. Je zult dus nog steeds van en naar het Engels of vanuit een andere taal die je beheerst moeten vertalen met Siri.

Siri vertalen in iOS 11.

Vertalen met Siri gebruiken

Om te kunnen vertalen moet je Siri dus eerst instellen op Engels (via Instellingen > Siri en zoeken > Taal). Vervolgens spreek je de woorden of zinnen in.

Zo werkt het vertalen met Siri:

  Siri vertaling kopiëren.
 1. Ga naar Instellingen en tik op Siri en zoeken.
 2. Kies voor Taal en selecteer Engels (Verenigde Staten).
 3. Activeer Siri met de homeknop, de zijknop (iPhone X) of via Hé Siri.
 4. Stel de vraag als volgt aan Siri: How do you say [te vertalen woord of zin] in [gekozen taal]?. Hou er dus rekening mee dat alles in het Engels moet.
 5. Wil je de vertaling nogmaals horen, tik dan opnieuw op de afspeelknop, rechts naast de vertaling.
 6. Je kunt de vertaling ook kopiëren door je vinger op de vertaalde zin te houden en te kiezen voor Kopieer.

Je kunt ook de vertaaloptie ook gebruiken met de getypte versie van Siri. In plaats van dat je je opdracht hardop uitspreekt, hoef je de opdracht alleen maar (in het Engels) naar Siri te typen. Lees meer over hoe je vragen aan Siri typt.

En wist je dat Siri ook grappig uit de hoek kan komen? We hebben een overzicht gemaakt van alle grappige antwoorden van Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen Siri, vertalen