Muziek stottert bij afspelen op iPhone of iPad

Stottert de muziek van je iPhone, of speelt een nummer niet goed af? We bieden een paar mogelijke oplossingen.

Soms kan het gebeuren dat een muzieknummer op de iPhone niet goed af te spelen is. De muziek stottert of blijft hangen, ook al is de muziek wel gewoon in iTunes afspeelbaar. Waar kan dit aan liggen?

ios 7 muziekHet probleem kan zich op meerdere manieren voordoen: het iOS-apparaat slaat bepaalde muzieknummers over, de muziek stopt tijdens het afspelen ergens halverwege in het nummer of de Muziek-app stopt helemaal. Als blijkt dat je de muziek wel goed in iTunes kunt afspelen, is er iets misgegaan bij het converteren. Er zijn dan twee oplossingen:

  • Heb je de originele cd bij de hand, dan kun je de cd nogmaals importeren in iTunes. Kies daarbij de juiste instellingen, bijvoorbeeld 192 kbps AAC.
  • Heb je de originele cd niet meer bij de hand, dan converteer je de bestaande nummers naar AAC-formaat. Hiervoor ga je in Windows naar Bewerken > Voorkeuren en op de Mac naar iTunes > Voorkeuren.

In de iTunes-instellingen kun je aangeven hoe je nummers wilt converteren of importeren van een cd. Ga naar Instellingen > tabblad Algemeen en klik op de knop voor importeerinstellingen. Hier geef je aan in welk formaat je het muzieknummer wilt importeren. Deze instellingen gelden ook voor het converteren van muzieknummers. Je kunt kiezen uit vijf formaten: MP3, AAC, AIFF, WAV en Apple Losless. AAC heeft de voorkeur, omdat dit bij dezelfde kwaliteit minder ruimte in beslag neemt dan MP3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerp muziek