Niet vierkant instagram

Rechthoekige foto’s op Instagram plaatsen met InstaSize

Met de app InstaSize hoef je iPhone-foto's niet meer bij te snijden voordat je ze op Instagram zet. iCulture legt uit hoe je de hele foto kunt uploaden.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

formaat niet geschikt voor instagramInstagram is al jaren een enorm populaire app, waarmee mensen snapshots maken van hun leven. De foto’s op Instagram moeten altijd vierkant zijn en dat is bewust zo gekozen. Het verwijst namelijk naar de Polaroid-foto’s van vroeger. Maar het kan ook knap onhandig zijn, als je niets van de foto af wilt snijden. Met de app InstaSize kun je tóch foto’s van ieder formaat op Instagram zetten. Wil je weten hoe dat kan? Dat gaan we je uitleggen in deze tip.

InstaSize: zo werkt het

De truc van InstaSize is dat de app balken toevoegt aan de foto, zodat het toch binnen de verhoudingen van Instagram past. Hierdoor hoef je de foto niet meer bij te snijden naar een vierkant formaat, wat Instagram je wel dwingt te doen. Zodra je weet hoe InstaSize werkt is de app vrij gemakkelijk in gebruik. We leggen het stap-voor-stap uit:

niet vierkant instasize

  1. Download de gratis app InstaSize uit de App Store.
  2. Open de app en selecteer de foto die je in zijn geheel op Instagram wilt plaatsen.
  3. Druk op de knop ‘InstaSize’ om randen toe voegen aan de boven- en onderkant, of de zijkanten van de foto. Zo heeft de foto wel de verhoudingen die Instagram eist, maar hoeft de foto niet te worden bijgesneden.
  4. Druk op de knop ‘Achtergronden’ om de kleur van de achtergrond aan te passen. Standaard geeft InstaSize de foto een witte achtergrond, maar je kunt kiezen uit 28 verschillende kleuren.
  5. Eventueel kun je nog de overige opties van InstaSize gebruiken om bijvoorbeeld een filter toe te voegen.
  6. Druk op de deelknop rechtsboven in het menu van InstaSize en selecteer uit de lijst die nu verschijnt de app Instagram. Nu kun je de foto posten op Instagram zonder dat je hem hoeft bij te snijden. Je hebt hier verder alle opties die je normaliter ook hebt bij Instagram.

InstaSize downloaden

InstaSize is beschikbaar voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2015
Categorie Apps
Onderwerp instagram