Facebook koopt Instagram voor 1 miljard dollar

Facebook heeft fotodienst Instagram overgenomen. Facebook CEO Mark Zuckerberg kondigde de overname in een blogposting aan. Instagram is op iOS en Android een populaire app om foto's te delen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

instagramFacebook heeft aangekondigd dat ze de populaire fotodienst Instagram heeft gekocht. Het zou gaan om een bedrag van 1 miljard dollar. Facebook-oprichter en CEO Mark Zuckerberg maakte het nieuws zelf bekend in een blogposting. Hij legt uit dat zijn bedrijf zich jarenlang heeft gericht op de beste manier om foto’s te delen met vrienden en familie. Facebook is nu in staat om in nauwe samenwerking met Instagram die ervaring nóg beter te maken. Zuckerburg laat weten dat de sterke punten van Instagram voorop moeten staan en niet zozeer de integratie van Instagram binnen Facebook. Instagram zal voorlopig als zelfstandige app en fotodienst blijven bestaan.


Vorige week boekte Instagram nog succes: de Android-app verscheen en werd binnen een dag meer dan één miljoen keer gedownload. Het leidde tot een kleine stammenoorlog tussen gebruikers: op Twitter en andere social media klaagden iPhone-gebruikers dat Android-gebruikers geen smaak hebben en dat ze voortaan moesten kijken naar foto’s van armzalige sloebers. Android-gebruikers kwamen ertegen in het geweer met de klacht dat iPhone-bezitters zich te elitair opstelden.

Instagram was lange tijd exclusief op het iOS-platform te gebruiken. Het groeide van 1 miljoen gebruikers in januari 2011 tot 15 miljoen in december 2011. Inmiddels heeft de dienst 30 miljoen gebruikers. Het publiceren van een foto gaat veel sneller dan met de Facebook-app, waarbij je zes schermen moet doorlopen. Met de Instagram-app kun je foto’s voorzien van een filter en daarna delen met vrienden. Het doel van Facebook is om de app en het merk onder nog meer mensen te verspreiden. In het persbericht wordt melding gemaakt van een bedrag van circa 1 miljard dollar, gedeeltelijk in aandelen Facebook en gedeeltelijk cash. De overname moet dit kwartaal worden afgerond.

Downloaden: Instagram (gratis)
Meer info: Facebook-persbericht en Instagram-blog

Voor degenen die niet achter deze stap van Instagram staan, The Next Web heeft een artikel geschreven over het verwijderen van je account op Instagram (na back-up van je foto’s): Don’t want Facebook to have more of your data? Here’s how to download and delete your Instagram account.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.