Instagram Stories

Instagram Stories lijkt verdacht veel op Snapchat Verhalen

Instagram introduceert een nieuwe functie: Instagram Stories. Daarmee kun je meerdere foto's bundelen tot een album, die na 24 uur weer verdwijnt. Maar de functie lijkt wel heel erg op de al bestaande functie Snapchat Verhalen.

Instagram heeft vandaag de nieuwe functie Instagram Stories geïntroduceerd. Die lijkt wel heel sterk op Snapchat Verhalen, een al langer bestaande functie. Met Instagram Stories kun je een serie foto’s samenvoegen tot een album, zodat een verhaal ontstaat. Zelfs de mogelijkheid om te tekenen op foto’s is toegevoegd.

Instagram Stories

Instagram Stories

Verder heb je net als bij Snapchat de mogelijkheid om tekst en emoji toe te voegen aan de afbeeldingen. De functie zal gaandeweg wereldwijd worden uitgerold, dus het is goed mogelijk dat je het momenteel nog niet ziet. Ben je wel aan de beurt, dan kun je vanuit de navigatiebalk bovenin de app kiezen voor vrienden of populaire Instagram-accounts. Als een gebruiker een foto aan een Instagram Story heeft toegevoegd, dan krijg je een gekleurde ring te zien rondom de profielfoto. Het is nog niet mogelijk om een Story te liken of erop te reageren. Op het moment kun je ze alleen bekijken.

Heb je zelf een Instagram Story gemaakt, dan kun je zien wie deze heeft bekeken. Door omhoog te vegen zie je een lijst met de gebruikersnamen. Ook kun je zorgen dat de Stories alleen zichtbaar zijn voor jouw volgers. De verhalen verdwijnen na 24 uur. Het kan wel even duren voordat iedereen de nieuwe functie kan gebruiken, want Instagram heeft er enkele weken voor gepland. Het komt zowel beschikbaar op iOS als op Android.

Kevin Systrom, medeoprichter en CEO van Instagram, geeft ruiterlijk toe dat de functie is afgekeken van Snapchat. Hij is ervan overtuigd dat het formaat hoe dan ook in allerlei apps zou opduiken. “Mijn idee is dat een story een diashow-formaat is.” Hij trekt dan ook graag een parallel met de Facebook Newsfeed, die op een gegeven moment ook door allerlei anderen werd overgenomen.

Instagram Stories ook op Android

Eerder aapte moederbedrijf Facebook ook al met de apps Poke en Slingshot functies van Snapchat na. Beide waren niet erg populair en ze zijn allebei alweer van de markt gehaald. Slingshot kreeg eerder al het verwijt dat het van Snapchat Stories was afgekeken.

Ook Instagram’s poging om met Bolt een afgeschermde berichtenapp voor je naaste vrienden te introduceren, mislukte. Ook dat leek op bepaalde punten wel op Snapchat, dat ooit begonnen is als sociale app voor directe vrienden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2016, 20:24
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.