Instagram favorieten in tijdlijn

Een Instagram-tijdlijn met alleen vrienden: het kan nog steeds

Instagram biedt je de mogelijkheid om je feed op meerdere manieren te bekijken. Standaard krijg je de 'Home'-feed, die steeds vaker wordt gevuld met populaire berichten van mensen die je niet kent, in een willekeurige volgorde. Je kunt echter ook kiezen voor mensen die je kent en favorieten, in chronologische volgorde. Hier lees je hoe het werkt.

Alleen vrienden in je Instagram-tijdlijn

Sociale netwerken zoals Instagram leunen steeds sterker op algoritmen. Instagram probeert je berichten voor te schotelen die je misschien wel leuk vindt, op basis van eerder gedrag. Daarbij wordt voorrang gegeven aan berichten met veel likes, vaak van mensen die je helemaal niet kent. Zie je liever berichten van je eigen vrienden en dan ook nog het liefst in chronologische volgorde? Dat kan. Maar je zult telkens bij het openen van de Instagram-app de juiste feed moeten kiezen, want voor de makers van de app zijn populaire berichten van wildvreemden veel interessanter. Die leveren meer likes en zodoende ook meer reclameinkomsten op.

Instagram-feed met alleen vrienden

Wil je alleen berichten van vrienden zien, dan doe je het volgende:

  1. Open de Instagram-app.
  2. Tik linksboven op het Instagram-logo.
  3. Kies Volgend.

Instagram-tijdlijn

Je ziet nu alleen berichten van mensen waarmee je daadwerkelijk bevriend bent. Helaas zul je telkens bij het opstarten van de Instagram-app opnieuw deze optie moeten kiezen. Het moet dus een beetje onderdeel worden van je vaste routine. Je krijgt nog steeds reclames tussen de berichten door te zien, maar je hebt minder last van aanbevolen accounts en voorgestelde berichten die door een algoritme zijn gekozen.

Instagram-tijdlijn met alleen favorieten

Heb je veel vrienden die je volgt, dan kan het nog steeds een drukte worden in je tijdlijn. Je kunt dit oplossen door een lijst van 50 favorieten aan te maken. Dit zijn accounts die je altijd als eerste te zien krijgt. Het kunnen bijvoorbeeld familieleden of beste vrienden zijn, waarvan je altijd op de hoogte wilt blijven. Tik je op het Instagram-logo en vervolgens op Favorieten, dan krijg je de berichten van deze accounts in een aparte chronologische feed te zien. Ook dit zul je steeds handmatig moeten kiezen op het moment dat je de Instagram-app opent.

Instagram favorieten

Instagram-tijdlijn chronologisch bekijken

Sinds 2016 is Instagram gestopt met de chronologische tijdlijn. Sindsdien bepaalt een algoritme welke berichten je te zien krijgt, waarbij zoveel mogelijk wordt aangestuurd op ‘ontdekken’ van accounts die je nog niet volgt en die opmerkelijke content verspreiden. Standaard krijgt iedereen deze ‘Home’-feed te zien. Het bestaat uit berichten van je vrienden, vermengd met aanbevolen accounts en reclames in een willekeurige volgorde. Daardoor kun je makkelijk de berichten over het hoofd zien van mensen die voor jou belangrijk zijn – zelfs als ze een paar minuten geleden zijn gepost.

De enige manier om je tijdlijn chronologisch te bekijken is door te kiezen voor de hierboven genoemde opties: Volgend en Favorieten. De feed wordt dan meteen chronologisch gezet. De meest makkelijke manier om je feed chronologisch te krijgen is door Favorieten te kijken.

Meer tips over Instagram vind je hier: