Phil Schiller stopt met Instagram, geeft Android de schuld

Apple-topman Phil Schiller heeft zijn Instagram-account gewist. Hij vindt dat de hoeveelheid ruis groter is geworden en ziet de Android-versie niet zitten.

phil-schiller-instagramInstagram was lange tijd alleen op de iPhone te gebruiken. Toen de Android-versie kwam, ontspon zich een wat merkwaardige stammenstrijd: iPhone-bezitters waren bang dat Instagram zou worden vervuild met minder stijlvolle foto’s en Android-gebruikers verbaasden zich over dit elitaire gedrag. Toch blijkt ook Apple-topman Phil Schiller gevoelig voor de argumenten dat Android-gebruikers op Instagram de kwaliteit omlaag halen. Hij verwijderde zijn Instagram-account @schiller.

instagram-keverVia Twitter gaf Schiller aan waarom hij dat heeft gedaan: “It ‘jumped the shark’ when it went to Android”. Een zekere Clayton Braasch wilde wel eens meer weten en stuurde Schiller een mailtje. In een reactie geeft de Apple-topman aan dat Instagram nog steeds een geweldige app en community is, maar dat hij vooral blij was dat de app door een kleine groep early adopters werd gebruikt. Nu de gebruikersgroep groter is geworden, stoort Schiller zich aan de grotere hoeveelheid ruis, de ongunstiger geworden ‘signal to noise ratio’. Dat hoeft niet slecht te zijn, schrijft Schiller, maar het was niet waarom ik er in het begin zoveel lol mee had.

Schiller gebruikt in zijn e-mail nergens het argument dat Instagram voor 1 miljard dollar is overgenomen door Facebook. Voor veel gebruikers was juist dΓ‘t de reden om hun Instagram-account op te heffen: vanwege het losse privacybeleid van Facebook.

Downloaden: Instagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2012, 10:06
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, phil schiller

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.