Aandenkens bekijken via 3D Touch

Bekijk foto’s van een jaar geleden met 3D Touch

Op de iPhone kun je met 3D Touch snel foto's van een jaar geleden opvragen. Zo bekijk je snel foto's van je verjaardag of ander bijzonder moment, een jaar geleden.

Er zijn apps die kunnen laten zien wat je precies een jaar geleden deed, zoals Timehop. Welke cadeautjes kreeg je vorig jaar op je verjaardag, hoe vierde je nieuwjaar precies een jaar geleden? Heb je een iPhone met 3D Touch, dan heb je er geen aparte app meer voor nodig, want je kunt met een actie vanaf het homescreen meteen kijken welke foto’s je een jaar geleden maakte.

Foto’s van een jaar geleden bekijken

Met 3D Touch op de iPhone kun je snel acties uitvoeren en dat geldt ook voor deze tip:

  1. Ga naar het homescreen van de iPhone en druk hard op het icoontje van de Foto’s-app.
  2. In het menu dat verschijnt kies je Een jaar geleden.
  3. De Foto’s-app opent nu met een album van foto’s die een jaar geleden zijn gemaakt.

Zijn er geen foto’s van precies een jaar geleden, dan krijg je foto’s uit de omliggende periode te zien, voorzover die wel op het toestel staan.

Aandenkens bekijken via 3D Touch

Foto’s opvragen op toestellen zonder 3D Touch

Heb je geen toestel met 3D Touch, dan kun je ook met hulp van Siri op zoek gaan naar foto’s van een jaar geleden. Ook kan Siri foto’s op basis van locatie zoeken. Ben je tijdens de vorige kerstvakantie bij je ouders thuis geweest, dan kun je redelijk snel die foto’s terugvinden op basis van plaatsnaam. Ook kun je foto’s opvragen op data van bepaalde gebeurtenissen, zoals Koningsdag of Nieuwjaar.

In de Foto’s-app vind je bovendien een zoekfunctie om bijvoorbeeld op locatie te zoeken Tik bijvoorbeeld ‘Schiekade’ in en je krijgt alle foto’s die aan de Schiekade in Rotterdam zijn gemaakt. Zoeken op ‘Rotterdam’ kan ook, maar dan krijg je waarschijnlijk een veel te brede selectie.

Wil je meer weten over 3D Touch, lees dan ons uitlegartikel hieronder.

Ook hebben we een uitgebreidere gids over Aandenkens, de functie om herinneringen op te halen uit je fotocollectie:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Foto
Onderwerpen foto's, historie