Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Timehop is nu sociaal netwerk voor herinneringen

Timehop voor iPhone is niet alleen een app om je eigen oude berichten op sociale netwerken mee te zien. Je kan Throwbacks nu opnieuw delen!

Timehop nieuwe Throwback functiePushberichten die je herinneren aan wat je vorig jaar of het jaar daarvoor op die dag deed. Timehop is populair mee aan het worden op de iPhone en Android. Maar de applicatie die je berichten van Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare en foto’s in je Dropbox uitpluist om aan die herinneringen te komen, heeft er nu een onverwachte functie bij gekregen. Timehop is een sociaal netwerk geworden voor oude berichten.


Elke dag mag je één herinnering binnen Timehop publiceren en die delen met andere gebruikers in de app. De applicatie zet je hele archief van een specifieke dag op rij, en laat die met een knop delen met medegebruikers. Die kunnen uiteraard zelf ook een herinnering delen. Throwbacks noemt Timehop de gedeelde herinneringen, en je ziet ze terug in het tweede van de vier tabbladen in de app. Je ziet eerst de berichten van vandaag, daaronder recente berichten.

Timehop throwback anderen zien Timehop zelf throwback kiezen

Je kan je afvragen of de sociale netwerkfunctie van Timehop gaat leven. Hoeveel mensen gaan actief bezig met het delen van berichten die ze precies drie jaar daarvoor ook al hebben gedeeld? Anderzijds is delen geen enkele moeite. Timehop verstuurt elke dag al een pushbericht om je te herinneren aan gebeurtenissen en je bent in die timeline maar één knop verwijderd van delen. De knop ‘Send’ is opgeofferd voor ‘Set My Throwback’. Je kiest daarna nog of het een schaamtevolle, leuke of vertederende herinnering is. Als laatst omschrijf je waarom je dat gevoel erbij hebt. Die emotie wordt verwerkt in het bericht.

Je gedeelde herinnering ziet er op het web een stuk gedetailleerder uit dan in de app. In het voorbeeld van de link, staat er al een stuk van de gedeelde link uit de post bij. In de app mag je het doen met alleen de link en de uitspatting die in dit geval op Facebook stond. In beide gevallen houdt het uiterlijk van het originele bericht helaas niet helemaal stand. In de app lijkt het op een Twitterbericht, op de site staat mijn eigen post ónder de uitgelichte link. Zo gaaf het idee er wel een beetje af: Timehop mag er misschien meer aandacht in steken om het op het originele sociale netwerkbericht te laten lijken.

Downloaden: Timehop (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.