Archief voor 'historie'

iMac G3 en iMac 2015

iMac-design in de afgelopen 22 jaar: welke vind jij de mooiste?

· In de loop van de jaren heeft de iMac steeds een ander design gekregen. We denken bij de iMac nu vooral aan het aluminium model met dunne randen, maar je herinnert je vast ook nog wel de G3 en G4, twee iconische modellen. In dit artikel lopen we de verschillende designs met je langs.

Achtergrond
Foto's van 1 jaar geleden

Bekijk foto's van een jaar geleden met dit trucje

Op de iPhone kun je vanaf het beginscherm foto's van 1 jaar geleden opvragen. Zo bekijk je snel hoe het er een jaar geleden aan toeging, bijvoorbeeld van je vorige verjaardag of een ander moment dat een jaar geleden plaatsvond.

Foto
1985 Apple-commercial, nieuwe versie uit 2004

Apple-historie: de legendarische 1984-reclame is jarig

Alweer 35 jaar oud! 👨🏼‍🦳

· Vandaag is het 35 jaar geleden dat Apple tijdens de finale van de Super Bowl de legendarische 1984-reclame uitzond. Er waren twijfels of dat wel moest gebeuren. Niemand kon toen nog beseffen dat dit de bekendste Apple-reclame ooit zou worden.

Apple
iMac kleurtjes, waaronder Bondi Blue

20 jaar iMac: zoveel invloed had de iMac op de computers van nu

Van kekke kleurtjes tot USB-poort

· De iMac bestaat 20 jaar en dat is reden genoeg om terug te kijken welke invloed de iMac heeft gehad. De iMac zorgde ervoor dat Apple uit een moeilijke periode weer omhoog krabbelde, maar Apple maakte ook wat opmerkelijke keuzes waar niet iedereen blij mee was.

Mac & macOS