Tijdstip checken op Apple Watch

Apple Watch-reservekopieën bekijken en beheren: zo doe je dat

De Apple Watch maakt reservekopieën, zodat je deze veilig kunt terugzetten als je je Apple Watch opnieuw instelt. Maar waar kun je deze reservekopieën bekijken en beheren? Wij leggen het je uit.

Behalve van je iPhone en iPad, kun je ook van je Apple Watch een backup maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld automatisch zodra je een Apple Watch loskoppelt, waarna de reservekopie opgeslagen wordt op de eerder gekoppelde iPhone. Je kunt zelf eenvoudig zien hoeveel reservekopieen er gemaakt zijn, waarna je ze eventueel kunt verwijderen. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Tijdstip checken op Apple Watch

Apple Watch backup bekijken en beheren

Hoewel veel informatie op je Apple Watch opgehaald wordt vanaf je iPhone, staan er ook een hoop zaken opgeslagen op de Apple Watch zelf. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van je apps of bepaalde instellingen, zoals wijzerplaten en complicaties. Het maken van een reservekopie van je Apple Watch gaat automatisch en zit verwerkt in de iPhone-reservekopie in iCloud en iTunes. Ontkoppel je een Apple Watch van je iPhone, dan wordt er eerst een backup gemaakt. Maar waar kun je deze backups bekijken en beheren?

Het bekijken en beheren van deze Apple Watch-backups doe je via de Instellingen-app op je iPhone. Volg onderstaande stappen om de reservekopieën te bekijken:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Kies voor Beheer opslagruimte, gevolgd door Beheer opslag onder het kopje Opslag.
  4. De lijst met alle apps wordt nu geladen. Zoek de Watch-app op en tik deze aan. Deze staat waarschijnlijk ergens onderaan.

Apple Watch reservekopieën bekijken.

Je ziet nu een lijst van alle reservekopieën die apart van jouw Apple Watch opgeslagen staan. Dit zijn de reservekopieën die gemaakt worden zodra je je Apple Watch loskoppelt van de desbetreffende iPhone. Tik op de knop Verwijder alle reservekopieën om ze allemaal te verwijderen, maar je kunt ze ook stuk voor stuk verwijderen door te tikken op Wijzig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerpen backup, reservekopie
Device Apple Watch
Software watchOS