Tijdstip checken op Apple Watch

Apple Watch-reservekopieën bekijken en beheren: zo doe je dat

De Apple Watch maakt reservekopieën, zodat je deze veilig kunt terugzetten als je je Apple Watch opnieuw instelt. Maar waar kun je deze reservekopieën bekijken en beheren? Wij leggen het je uit.

Apple Watch reservekopieën

Behalve van je iPhone en iPad, kun je ook van je Apple Watch een backup maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld automatisch zodra je een Apple Watch loskoppelt, waarna de reservekopie opgeslagen wordt op de eerder gekoppelde iPhone. Je kunt zelf eenvoudig zien hoeveel reservekopieën er gemaakt zijn, waarna je ze eventueel kunt verwijderen.

Apple Watch reservekopie bekijken en beheren

Veel informatie op je Apple Watch wordt opgehaald vanaf je iPhone, maar er staan ook een hoop zaken opgeslagen op de Apple Watch zelf. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van je apps of bepaalde instellingen, zoals wijzerplaten. Het maken van een reservekopie van je Apple Watch gaat automatisch en zit verwerkt in de iPhone-reservekopie in iCloud en iTunes. Ontkoppel je een Apple Watch van je iPhone, dan wordt er eerst een reservekopie oftewel backup gemaakt. Maar waar kun je deze reservekopieën bekijken en beheren?

Zo kun je een Apple Watch-reservekopie bekijken:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Kies voor iPhone-opslag.
  4. De lijst met alle apps wordt nu geladen. Zoek de Watch-app op en tik deze aan. Deze staat waarschijnlijk ergens onderaan.

Apple Watch backup

Je ziet nu een lijst van alle reservekopieën die apart van jouw Apple Watch opgeslagen staan. Dit zijn de reservekopieën die gemaakt worden zodra je je Apple Watch loskoppelt van de desbetreffende iPhone. Tik op de knop Verwijder alle reservekopieën om ze allemaal te verwijderen, maar je kunt ze ook stuk voor stuk verwijderen door te tikken op Wijzig. Wil je meer weten over Apple Watch backups maken, dan lees je alles in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerpen backup, reservekopie
Device Apple Watch
Software watchOS