Xiaomi Aqara temperatuursensor

Xiaomi toont Aqara HomeKit-accessoires in een video

Zeg je goedkope Android-toestellen, dan denk je waarschijnlijk aan Xiaomi. Maar de Chinese fabrikant gokt op veel meer producten, zoals wearables, robotstofzuigers en binnenkort ook HomeKit-producten. Zelfs als Apple-gebruiker kan je straks niet om Xiaomi heen en in de video geeft het bedrijf nu alvast een voorproefje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het Chinese megaconcern is misschien nog niet zo groot als Samsung, maar het bedrijf timmert behoorlijk aan de weg met allerlei producten. Meest kenmerkende is dat het vaak maar een habbekrats kost. Een Fitbit koop je voor rond de 100 euro, terwijl je voor een soortgelijke Xiaomi-fitnessband maar 20 euro kwijt bent. Misschien gaat Xiaomi ook een prijsrevolutie teweeg brengen voor HomeKit-producten. Onder de naam Aqara zijn ze bezig om allerlei accessoires te ontwikkelen.

Xiaomi Aqara op video

Afgelopen maart kondigde Xiaomi aan dat ze via dochterbedrijf Aqara een collectie HomeKit-producten op de markt willen brengen. In onderstaande video is de temperatuur- en luchtvochtigheidssensor van Xiaomi te zien. Er is een aparte bridge (de ‘Xiaomi Gateway 2’) nodig, zoals te zien is in de video.

Update augustus 2018: hieronder hebben we nog een extra video toegevoegd.

De producten staan gepland voor het derde kwartaal van 2018. In de video zie je hoe dit samenwerkt met de Woning-app van Apple. Nog onbekend is welke producten Xiaomi nog meer wil gaan uitbrengen. Het bedrijf maakt sensoren, beveiligingscamera’s, deursloten, lampen en motortjes voor gordijnrails en rolluiken, maar ook elektrische fietsen. Het lijkt ons sterk dat er een fiets met HomeKit-ondersteuning komt, maar de gebruikelijke accessoires zoals slimme knoppen en bewegingssensoren komen uiteraard wel in aanmerking voor een HomeKit-‘make-over’.

De Chinese fabrikant Koogeek ging Xiaomi al voor met HomeKit-producten die ook in de westerse wereld te gebruiken zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 11 augustus: Extra video toegevoegd.
  • 2018 - 05 juli: info over de Xiaomi Gateway 2 bridge toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2018, 22:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, smart home, xiaomi

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.