Apple registreert vijf nieuwe iPads en Macs in Europa

Nieuwe producten op komst

Apple heeft bij de Eurasian Economic Commission (EEC) vijf nieuwe iPads en vijf nieuwe Macs geregistreerd. Dit duidt erop dat deze modellen binnenkort beschikbaar zijn.

Apple registreert nieuwe iPads en Macs

Eens in de zoveel tijd duikt er een registratie van de Eurasian Economic Commission (EEC) op. Deze registraties zijn vereist om nieuwe producten in Europa te mogen verkopen. Deze registraties lekken regelmatig vroegtijdig uit en laten zien wat Apple zoal in petto heeft. Deze keer gaat het om registraties van vijf nieuwe iPad-modellen en vijf nieuwe Macs.

De registraties van de nieuwe modellen hebben allemaal een nieuw modelnummer. De iPads in de registratie hebben modelnummer A1876, A2013, A1934, A1979 en A2014. Deze nummers zijn nog niet eerder door Apple gebruikt, maar liggen wel in lijn met de nummers van de huidige iPads. Volgens geruchten werkt Apple al een tijdje aan een nieuwe iPad Pro met Face ID en iPhone X-design. Mogelijk zijn deze nummers bedoeld voor modellen met verschillende schermformaten en met en zonder 4G.

EEC registraties voor iPads en Macs.

De modelnummers voor de Mac zijn ook nog niet eerder gebruikt. Het gaat om de nummers A1931, A1932, A1988, A1989, A1990. Het zou kunnen dat deze nummers gebruikt worden voor een nieuwe MacBook Pro en een nieuwe 13-inch MacBook, als opvolger van de huidige MacBook Air. Er gaan al langere geruchten over een nieuwe goedkopere MacBook met Retina-scherm. Eerder leek deze in het voorjaar te verschijnen, maar nu staat deze gepland voor de tweede helft van dit jaar. Bovendien dook er deze week nog een benchmark van een 13-inch MacBook Pro op, dat erop wijst dat er in ieder geval iets nieuws in het verschiet ligt. Meestal liggen de nieuwe producten één tot twee maanden na de registraties in de schappen, maar september lijkt in dit geval de meest voor de hand liggende maand.

Registraties met huidige softwareversies
Opvallend is dat de toestellen die bij deze modelnummers horen, draaien op de huidige versies van iOS en macOS. De iPads draaien op iOS 11, terwijl op de Macs macOS 10.13 geïnstalleerd is. Dit zou kunnen betekenen dat deze nieuwe toestellen nog voor de publieke release van iOS 12 beschikbaar komen. In ieder geval zijn deze registraties goede aanwijzingen dat Apple flink wat nieuwe producten in het verschiet heeft. Op deze manier lekte eerder al de komst van de AirPods en nieuwe Mac-toetsenborden uit.

Eerder dit voorjaar kwam de EEC ook met een reeks iPhone-registraties. Het ging toen om maar liefst elf modelnummers. In dat geval is het echter onduidelijk waar deze nummers voor bedoeld zijn. Er werd aangenomen dat dit onder andere voor de iPhone SE 2 bedoeld is, maar daar hebben we tot op heden nog niks van gezien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2018, 12:04
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerp ipad pro
Devices iPad Pro, Mac, MacBook

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.