Xiaomi’s Aqara producten krijgen HomeKit-ondersteuning

Xiaomi, een Chinese fabrikant van onder andere telefoons, werkt aan HomeKit-ondersteuning voor verschillende apparaten. Met de Aquara-producten kun je straks sensoren, gordijnen en camera's aansturen via Siri en HomeKit.

Xiaomi werkt aan HomeKit-ondersteuning

Als je Apple-gebruiker bent is de kans klein dat je al wat producten van Xiaomi in huis hebt. Binnenkort zou dat wel eens kunnen veranderen, want de Chinese fabrikant presenteerde deze week een aantal nieuwe producten, waaronder een lamp, een slim deurslot en een vingerafdrukscanner. Het meest interessant voor Apple-gebruikers is de geplande ondersteuning van HomeKit. De producten zullen waarschijnlijk al voor het einde van het jaar in de winkel liggen. Xiaomi maakt Android-telefoons, fitnessarmbanden en nog wat andere producten, die vooral opvallen omdat ze zo goedkoop zijn. Terwijl je voor een Fitbit al snel meer dan honderd euro betaalt, vind je bij Xiaomi iets wat er sterk op lijkt voor een paar tientjes.


Producten van Aqara
Bij de HomeKit-ondersteuning gaat het om een aantal producten van het merk Aqara, dat onderdeel is van Xiaomi. Het bedrijf maakt onder andere verschillende sensoren, maar ook beveiligingscamera’s en motortjes voor gordijnrails. Het is ook nog niet duidelijk of er een aparte bridge nodig zal zijn om de apparaten met HomeKit te laten werken en of het bedrijf gebruik gaat maken van hardware- of software-authenticatie. Dat laatste is sinds iOS 11.3 mogelijk en zorgt ervoor dat fabrikanten hun producten makkelijker HomeKit-geschikt kunnen maken.

Aqara producten krijgen HomeKit-ondersteuning

HomeKit begint standaard te worden
Met de beloofde Homekit-ondersteuning wil het Xiaomi ook verder uitbreiden naar andere landen. In China is Xiaomi vooral bekend van de telefoons en computers die ze maken. HomeKit wint aan populariteit als het om slimme apparaten gaat. Dit komt enerzijds door de grote hoeveelheid iPhones en iPads die in omloop zijn, maar ook omdat Apple het voor ontwikkelaars steeds eenvoudiger maakt om hun producten geschikt te maken voor HomeKit. Daardoor neemt het aantal geschikte HomeKit-producten toe.

Bekijk ook

HomeKit: het complete overzicht voor slimme apparaten in huis

Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone, iPad en andere Apple-apparaten. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.
Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.