Withings Home Plus camera met iPhone-app

Withings’ HomeKit-camera komt niet op de markt

Nokia gaat de Withings Home Plus-camera met HomeKit niet op de markt brengen. Het zou te maken hebben met een rechtszaak tussen Apple en Nokia.

De Withings Home Plus-camera met HomeKit-ondersteuning komt er niet. Moederbedrijf Nokia heeft de ontwikkeling van de beveiligingscamera stopgezet, waarschijnlijk vanwege de huidige patentenoorlog tussen Nokia en Apple. De camera werd eerder dit jaar aangekondigd op de CES 2017-beurs.

Withings Home Plus camera met iPhone-app

Withings-camera met HomeKit geannuleerd

Dat er iets broeide tussen beide bedrijven bleek eerder al, omdat Apple de aanstaande Withings-camera bewust niet had opgenomen in een lijst met HomeKit-accessoires op de website. Withings spreekt van een “veranderende bedrijfsstrategie” waar de Home Plus niet in past.

We blijven Home voorzien van software-updates en verbeteringen, maar we hebben geen plannen meer voor HomeKit-ondersteuning.

Het bedrijf duidt daarmee op de Withings Home-camera die al langer op de markt is, maar nog geen HomeKit ondersteunt. De Withings Home Plus zou hierop worden gebaseerd. Inmiddels hebben meer bronnen vanuit Withings het nieuws bevestigd.

Eigenlijk zou de Withings Home Plus de eerste HomeKit-camera zijn, maar ze werden ingehaald door D-Link. Waarom Withings er zo lang over heeft gedaan om alsnog te annuleren, is een raadsel. Tijdens demonstraties de CES-beurs in januari functioneerde alles al prima.

Withings Home Plus

Camera met HomeKit

De Home Plus was een interessante camera voor Apple-gebruikers, dankzij de HD-camera die ook bij slechte lichtomstandigheden de boel in de gaten houdt. Er was ook communicatie in twee richtingen mogelijk en de camera zou de luchtkwaliteit in de gaten houden. Maar het grootste pluspunt was toch wel de ondersteuning voor HomeKit. Daardoor ben je voorlopig aangewezen op de ‘technischer’ uitziende D-Link Omna 180.

Withings beloofde notificaties als de camera geluid of beweging detecteerde, een logboek van twee dagen en het maken van een 24-uurs timelapse. Met de HomeKit-ondersteuning was het mogelijk om regels aan te maken, zoals het inschakelen van de lampen als er iemand binnenkomt of bedienen via Siri.

Withings, Bose…

De Withings-producten zijn bij Apple al uit de schappen gehaald, vanwege het conflict met Nokia. Het is een interessante vraag of Apple nu ook de producten van Bose uit de schappen haalt, nu blijkt dat ze gebruikers afluisteren. Eerder verdwenen de Bose-producten ook al uit de Apple Stores, maar dat had te maken met een rechtszaak tussen Beats en Bose. Twee maanden later keerden ze weer terug in de schappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2017, 13:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, homekit, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.