Withings Home Plus

Apple ‘vergeet’ Withings in lijst met HomeKit-accessoires

Apple noemt de Withings Home Plus niet op een overzichtspagina met HomeKit-accessoires. Apple is met Withings' moederbedrijf Nokia verwikkeld in een patentenstrijd.

Het is al regelmatig gebeurd dat Apple producten uit de schappen haalt, omdat ze een juridisch conflict hebben met een andere fabrikant. Het gebeurde bijvoorbeeld met de producten van Bose, dat in conflict raakte met Apple’s dochterbedrijf Beats. Afgelopen december werden de Withings-producten uit de schappen gehaald, maar Apples ‘wraak’ gaat toch nog een stapje verder.

Withings Home Plus

Geen Withings in de lijst

Apple maakte een nieuwe webpagina, waarop je precies kunt zien welke producten geschikt zijn voor HomeKit. Alles is ingedeeld op categorie. De lijst is indrukwekkend, maar niet compleet. De HomeKit-geschikte beveiligingscamera van Withings is bewust niet opgenomen in de lijst.

Met de nieuwe lijst van HomeKit-accessoires kun je snel een keuze maken uit het inmiddels forse aanbod van deursloten, thermostaten, beveiligingssystemen en slimme stekkers, al is lang niet alles in Europa verkrijgbaar. Apple verwijst daarbij naar de productpagina bij de fabrikant.

Withings Home Plus camera met iPhone-app

Ook aanstaande HomeKit-accessoires

Op de pagina kun je ook zien welke producten nog in ontwikkeling zijn of binnenkort verkrijgbaar zijn. Zo is de tado° Bridge wel aangekondigd, maar nog niet verkrijgbaar en is de Friday Lock (een deurslot) binnenkort te koop. De lijst bevat meer dan 100 producten van externe partijen, van bekende namen zoals Honeywell en VELUX tot kleine Chinese fabrikanten waar je nog nooit van hebt gehoord. Ze zijn ingedeeld in 15 categorieën, van garagedeur-sensoren tot airco’s.

Handig, maar de lijst is niet compleet. De Withings Home Plus werd in januari aangekondigd op de CES-techbeurs en is te gebruiken als babyfoon of beveiligingscamera. Het werkt ook bij slechte lichtomstandigheden en je kunt in twee richtingen praten. Verder zitten er sensoren in om de luchtkwaliteit in de gaten te houden. Een prima ding dus, maar nu er een conflict tussen Apple en Nokia is ontstaan, is het misschien niet zo’n verstandige aanschaf. Niemand weet of Nokia nog in de compatibiliteit met HomeKit zal blijven investeren, als Apple ze compleet negeert.

Z’n voorganger werd nog verkocht via de Apple Store, maar Apple haalde alle Withings-producten in december uit de schappen. Zoek je een HomeKit-camera dan kun je wat Apple betreft alleen kiezen uit de D-Link Omna 180 CAM HD en de Kidde RemoteLync Camera.

Welke HomeKit-producten in Nederland verkrijgbaar zijn én geschikt zijn lees je in onderstaande gids. Mochten daarin nog producten ontbreken, dan heeft dat in ieder geval niet te maken met ruzie met de fabrikant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2017, 8:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, nokia, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.