watchOS 6-concept met Hart- en Foto's-app en wijzerplaat.

Prachtig concept van watchOS 6 toont veel nieuwe apps en verbeteringen

Een designer heeft een prachtig nieuw concept van watchOS 6 gemaakt. Het concept laat zien wat er nog allemaal mogelijk is met de Apple Watch met nieuwe standaardapps en verbeteringen voor huidige apps en functies.

Op iCulture kon je eerder al lezen over een watchOS 6-concept van ontwerper Matt Birchler, maar designer Jake Sworski gaat nog een stap verder. In zijn ontwerp is nagenoeg heel watchOS op de schop genomen met tal van nieuwe functies. Het ene idee is realistischer dan het andere, maar het laat wel goed zien welke aanpassingen Apple nog door kan voeren.

wachOS 6 concept met veel nieuwe apps

De ontwerper heeft bijzonder veel aandacht voor allerlei nieuwe apps. De Apple Watch heeft standaard een breed scala aan apps, maar er zijn ook nog veel apps die nog ontbreken. Zo heeft hij de Dictafoon-app aangepast voor de Watch. Sinds afgelopen jaar vind je de Dictafoon-app naast de iPhone ook op de iPad en Mac en de Apple Watch zou een logische stap zijn. Er zijn al enkele apps waarmee je audio op kan nemen met je horloge, waaronder de sterke app Just Press Record. Een Watch-versie van de standaard Dictafoon-app die synchroniseert met alle andere versies, komt ook erg goed van pas.

watchOS 6-concept met dictafoon.

Ook de rekenmachine moet volgens de ontwerper zijn weg vinden naar de Apple Watch. Op dit moment kun je Siri gebruiken om berekeningen te maken, maar er zijn ook andere rekenmachines voor de Apple Watch zoals PCalc en Calcbot. Apple heeft echter ook nog steeds geen rekenmachine-app voor de iPad, dus of deze Watch-versie er komt is nog maar de vraag.

watchOS 6-concept met rekenmachine.

Sinds watchOS 5 is het mogelijk om te internetten op je Apple Watch, maar dat kan alleen nog via een link in bijvoorbeeld een iMessage-bericht. Er is geen Safari, maar dat ziet Sworski liever anders. Er zijn ook nog andere standaardapps die hij graag op de Apple Watch ziet, zoals Siri Shortcuts, Boeken voor audioboeken en Notities. Google Keep op de Apple Watch heeft laten zien dat een notitie-app om je pols prima kan, dus het zou ons niets verbazen als deze er inderdaad komt.

watchOS 5 concept met Activiteit-app.

Verbeteringen voor gezondheid
Het concept introduceert ook een aantal nieuwe activiteitsringen. In totaal gaat het om negen verschillende ringen, waarvan je er vier kan instellen in de app. Naast de ringen voor bewegen, trainen en staan, gaat het onder andere om het meten van je slaap, je ademhaling, de afstand en de hoeveelheid stappen die je per dag aflegt. Of Apple inderdaad extra ringen zou toevoegen, is nog maar de vraag. De drie ringen zijn bewust gekozen, zodat je ook niet teveel dingen hebt waar je op moet letten. Negen ringen waarvan je er vier kan instellen is misschien een beetje teveel van het goede.

watchOS 6 concept met Nutrition-app.

Een Nutrition-app is bedoeld om bij te houden hoeveel calorieën je ingenomen hebt. Je kan er je eten en dringen in bijhouden. Zo noteer je hoeveel water je gedronken hebt. Er zijn al veel van dit soort apps, waaronder de veelgebruikte app Waterminder. Verder combineert de ontwerper de Hartslag- en ECG-app in één en heeft hij alvast een opzetje gemaakt hoe Apple’s slaap-app eruit moet zien.

Aanpassingen in besturingssysteem
Tot slot heeft Jake Sworski nog een aantal slimme verbeteringen bedacht. Zo is het in het concept mogelijk om wijzerplaten automatisch in te stellen op basis van plaats en tijd, zodat je bijvoorbeeld thuis een andere wijzerplaat hebt dan op werk. Ook heeft hij het Bedieningspaneel veelzijdiger gemaakt met nieuwe knoppen en mogelijkheden en zijn er mapjes voor het honingraat-achtige beginscherm.

watchOS 6-concept met wisselende wijzerplaat.

Nog veel meer verbeteringen vind je op de uitgebreide pagina van het concept, met onder andere een vernieuwde Foto’s-, Agenda- en Woning-app en nieuwe wijzerplaten. Welke functies uit het concept zie jij wel zitten?

watchOS 6-concept met Bedieningspaneel.

Over een paar maanden weten we welke functies watchOS 6 biedt, want deze update wordt tijdens de WWDC 2019 aangekondigd. In onze watchOS 6 vooruitblik kun je lezen naar welke functies wij uitkijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2019, 13:46
Bron Bron Behance
Via Via Reddit
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, concept, watchOS 6
Device Apple Watch
Software watchOS 6
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.