Schermtijd Mac concept

Zo kan Schermtijd op de Mac eruit gaan zien

Volgens geruchten komt Schermtijd naar macOS. Daarmee wordt het mogelijk om de tijd die je op de Mac doorbrengt beter in de gaten te houden. Hoe zou zoiets eruit kunnen zien? Een ontwerper heeft alvast een concept gemaakt om je een indruk te geven.

Concept voor schermtijd op de Mac

Er zijn heel wat getalenteerde designers die niet bij Apple kunnen of willen werken, maar het gewoon leuk vinden om in hun vrije tijd aan Apple-design te werken. Jacob Grozian is een ervan. Hij heeft een concept gemaakt om te laten zien hoe Schermtijd op de Mac eruit ziet als het later dit jaar in macOS 10.15 beschikbaar komt. Grozian pakt flink uit met allerlei opties en dat is misschien wel iets te ambitieus. Volgens de geruchten over Schermtijd op de Mac zou het slechts gaan om een extra optie in de Systeemvoorkeuren. Dit concept laat veel meer zien.


In het concept is Schermtijd verdeeld over categorieën, zoals productiviteit en sociale netwerken. Je krijgt ook een grafiek te zien van je dagelijkse gebruik en er is een optie voor Apparaatvrije tijd, net als in iOS.

Schermtijd Mac concept

Ook zijn er applimieten en beperkingen voor het gezin. Jacob heeft bedacht dat een Schermtijd-item in de menubalk best handig kan zijn. Je ziet dan in één oogopslag de gebruiksduur van de dag, per categorie. Heb je een tijdslimiet ingesteld, dan zie je ook meteen hoeveel tijd je nog hebt.

Schermtijd Mac concept

Schermtijd Mac concept

Schermtijd Mac concept

Er zijn al meerdere schermtijd-apps voor de Mac, maar omdat het binnenkort standaard in macOS zit zullen meer mensen geneigd zijn het te gaan gebruiken. Mensen zijn al gewend aan Schermtijd op de iPhone.

Het gerucht over Schermtijd op de Mac lekte eerder deze week. Tijdens WWDC 2019 zouden we er meer over moeten gaan horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.