Google Keep op de Apple Watch.

Review: Google Keep voor de Apple Watch is een snelle notitie-app voor je pols

Google Keep is bijgewerkt met ondersteuning voor de Apple Watch. Gebruik jij Google's notitie-app altijd al op je iPhone, dan bekijk je nu ook eenvoudig alle aantekeningen op je horloge. In deze review van Google Keep op de Apple Watch lees je onze ervaringen.

Google Keep is Google’s tegenhanger van Apple’s eigen Notities-app. Met Google Keep voor iOS kun je notities maken, lijstjes opstellen voor bijvoorbeeld je boodschappen of memo’s inspreken. Apple’s eigen Notities-app is helaas nog niet beschikbaar op de Apple Watch. Met de Apple Watch-versie van Keep is Google Apple dus een stapje voor. Is Google’s versie een goed alternatief als je graag vanaf je horloge aantekeningen wil bekijken? Je leest het in deze review van Google Keep op Apple Watch.

Google Keep op Apple Watch

Google Keep op de Apple Watch ondersteunt de meeste mogelijkheden van de iOS-versie. De app op de Apple Watch synchroniseert met al je bestaande notities. Zowel simpele tekstaantekeningen als lijstjes met aanvinkhokjes verschijnen op je Apple Watch, zodat je onderdelen eenvoudig kan afvinken. Dit komt goed van pas tijdens het boodschappen doen, omdat je dan niet telkens je iPhone in je hand hoeft te houden. Je kan ook snel een nieuw onderdeel toevoegen door te dicteren, al doe je dit misschien minder snel in het openbaar.

Google Keep op Apple Watch met lijstjes.

Als je notities hebt waar bijvoorbeeld foto’s of tekeningen in staan, zie je deze ook terug op de Apple Watch. Deze worden dan als afbeeldingen in een notitie gezet. Het is helaas niet mogelijk om vanaf je Apple Watch zelf een getekende notities te maken of bijvoorbeeld dingen op foto’s te omcirkelen. Hoewel Just Press Record bewijst dat audio-opnames prima te beluisteren én op te nemen zijn vanaf je Apple Watch, kan dat helaas niet in Google Keep op de Apple Watch. Alles wat je inspreekt wordt alleen omgezet in tekst en niet in een audio-opname, terwijl dit wel mogelijk is in de iOS-versie. Audio-opnames die je maakt op je iPhone kun je ook niet terugluisteren op je Apple Watch. Wel verschijnt de transcriptie van je opname op het horloge, maar dan gewoon als geschreven tekst.

Google Keep op Apple Watch met notitie met datum.

In de iOS-versie is het mogelijk om bij een notitie een datum en tijdstip of een locatie toe te voegen. Notities worden daardoor herinneringen, zodat je op het juiste moment een melding krijgt. Deze notities zijn op de Apple Watch te herkennen aan een icoontje met een handje. In de notitie zelf zie je welke datum, tijd of locatie eraan gekoppeld is. Je vervangt hiermee dus ook meteen Apple’s standaard Herinneringen-app, die wel op de Apple Watch beschikbaar is.

Ook notities maken is mogelijk
Je kan ook rechtstreeks op je Apple Watch een nieuwe notitie maken door in het overzichtsscherm stevig op het scherm te drukken. Ook dan gebruik je de dicteerfunctie om aantekeningen te maken. Tot slot is het mogelijk om losse notities vast te zetten, zodat ze altijd bovenaan de lijst staan. Archiveren kan ook door bij een notitie stevig op het scherm te drukken.

Google Keep op Apple Watch notitie maken.

Opvallend aan de app is dat deze (in ieder geval op de Apple Watch Series 4) lekker snel werkt. Alles wordt razendsnel gesynchroniseerd en het bladeren door de notities gaat ook lekker vlot. Zelfs afbeeldingen verschijnen supersnel op je Apple Watch, waardoor de app het overwegen waard is als je nog op zoek was naar een geschikte notitie-app.

Enige Watch-app van Google
Google Keep is momenteel de enige Apple Watch-app van Google. Voorheen was Google Maps beschikbaar op de Apple Watch, maar die werd later weer verwijderd. Google beloofde dat Google Maps op de Apple Watch zou terugkeren, maar daar hebben we tot op heden nog niets van gezien. Wellicht dat de komst van Google Keep het eerste teken is dat er nog meer Apple Watch-apps aan zitten te komen.

Score

8.5

Google Keep op Apple Watch

Google Keep op Apple Watch

Gratis

Voordelen +

  • Supersnelle notitie-app
  • Eenvoudig notities bekijken
  • Lijstjes-functie ideaal voor boodschappen

Nadelen

  • Audio-opnames van iOS-versie niet te beluisteren

Conclusie Google Keep op Apple Watch review

Google Keep op de Apple Watch is een prima notitie-app, zeker omdat Apple zelf nog geen Notities-app op de Apple Watch heeft. De app reageert heel erg snel, waardoor je je aantekeningen altijd binnen handbereik hebt. Je kan makkelijk onderdelen afvinken of snel een notitie bekijken, maar het is ook mogelijk om deze aan te vullen door te dicteren. Waarschijnlijk doe je dat iets minder snel, maar het is goed dat die optie er is. Het enige wat we jammer vinden is dat audio-opnames die je maakt in de iOS-versie niet te beluisteren zijn vanaf de Apple Watch. Die mogelijkheid had de app nog beter gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.