Dit concept van watchOS 6 toont nieuwe Siri-wijzerplaat, slaaptracking en meer

De ontwerper Matt Birchler heeft een concept gemaakt van watchOS 6. In dit concept pakt hij drie dingen aan: de Siri-wijzerplaat, de slaaptracking en een vernieuwde weergave van de Dock. Zie jij wel wat in dit concept?

De afgelopen jaren hebben we vaker geschreven over de concepten van Matt Birchler. Vorig jaar liet hij al in een concept van watchOS 5 zien hoe de Apple Watch nog beter kan worden. In dit nieuwe concept van watchOS 6 kijkt hij weer een stapje verder. Hij verwacht dat watchOS 6 een kleinere update wordt dan vorig jaar en heeft zo zijn eigen wensen voor de Apple Watch.

watchOS 6 concept met Siri-wijzerplaat en meer

Sinds watchOS 4 heeft de Apple Watch een aparte Siri-wijzerplaat. Deze wijzerplaat toont informatie van allerlei apps op momenten dat het voor jou relevant is. De ontwerper is een fan van deze wijzerplaat, maar minder van de manier hoe de informatie weergegeven wordt. In het concept gooit hij de kaarten-weergave zoals deze nu is overboord, want de informatie wordt gewoon onder elkaar weergegeven. De wijzerplaat heeft daardoor wat minder kleur, wat volgens hem veel mensen nu nog afschrikt.

watchOS 6 concept met Siri-wijzerplaat.

Volgens geruchten krijgt de Apple Watch in 2020 slaapanalyses via een standaardapp. De kans lijkt dus klein dat we deze al in watchOS 6 gaan zien, maar desalniettemin heeft de ontwerper een interessante manier gevonden om de informatie te tonen. Het zou hem niets verbazen als Apple de resultaten gaat tonen in ringen, net als in de huidige Activiteit-app. Apple zou dit volgens hem combineren met een algemenere well-being ring, die niet alleen staat voor slaapmeting maar ook meditatie. Er ging al eens een gerucht dat Apple mindfulness als vierde ring wil, maar tot op heden hebben we dat nog niet gezien.

watchOS 6 concept met slaaptracking.

Door de resultaten van de slaaptracking en bijvoorbeeld de meditatie via de Ademhaling-app te combineren, wordt je aangemoedigd om langer te slapen en wat vaker rust te nemen, om zo de ring te vullen. Apple kan dit beter lostrekken van de Activiteit-app, zo beredeneert Birchler, omdat je dan niet gedwongen wordt om dingen te meten waar je minder om geeft.

watchOS 6 concept met Dock.

Tot slot laat hij een nieuwe weergave voor de Apple Watch Dock zien. De Dock bevat je favoriete apps als een soort kaarten waar je verticaal doorheen kan scrollen. In plaats van die kaarten heeft de ontwerper ze in een raster geplaatst, zodat je vier apps tegelijk kan bekijken. Doordat de apps niet voor elkaar staan, zie je een stuk beter wat er in de apps staat zonder dat je deze helemaal hoeft te openen.

Zie jij wel wat in dit concept van watchOS 6? Of heb jij andere wensen voor de Apple Watch? Check ook onze watchOS 6 vooruitblik waarin wij onze wensen en verwachtingen op een rij hebben gezet.

Bekijk ook

watchOS 6 verwachtingen: wat brengt de nieuwste update voor de Apple Watch?

Dit jaar verschijnt watchOS 6, de eerstvolgende update voor de Apple Watch. Welke functies kun je later dit jaar misschien wel gaan gebruiken op je horloge? We kijken vooruit in deze watchOS 6 vooruitblik.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.