Apple Shows 4K

Onrust bij Apple’s tv-dienst: ‘Apple lastig om mee te werken, zorgt voor uitstel’

Het opstarten van een eigen tv-dienst gaat niet helemaal vlekkeloos. Volgens bronnen is Apple lastig om mee samen te werken, bijvoorbeeld omdat Tim Cook zich met de inhoud bemoeit.

De afgelopen maanden gingen er allerlei geruchten over Apple’s tv-dienst. Apple is van plan om de dienst tijdens een Apple-event in maart aan te kondigen, maar de release is mogelijk nog maanden van ons verwijderd. Vooral de bemoeienis van enkele Apple-bazen over de inhoud van de series stoort sommige producers.

‘Apple wil familievriendelijke shows’

Er zijn drie redenen waarom Apple lastig is om mee te werken, zo stellen bronnen tegenover de New York Post. De belangrijkste reden is de betrokkenheid van onder andere Tim Cook. Hij geeft geregeld feedback aan de producers. Zo is hij al gezien bij de opnames in Vancouver van See en in Los Angeles bij de show van Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. Beide series werden al een paar jaar geleden aangekondigd, toen de plannen voor een eigen dienst net bekend werden.

Eén van de uitspraken die Tim Cook geregeld roept, is dat de producers ‘niet zo gemeen moeten doen’. Dit heeft waarschijnlijk te maken met Apple’s imago. Apple wil vooral familievriendelijke content met minimaal geweld, waardoor producers niet altijd de volledige vrijheid krijgen. Apple wil een combinatie van drama en echte verhalen, maar dan allemaal geschikt voor de hele familie. Producers zijn dat met andere opdrachtgevers niet gewend, waardoor zij vinden dat het lastig is om met Apple samen te werken.

Volgens de bronnen zou Apple er zelf ook nog niet helemaal over uit zijn wat ze nu precies willen. Er worden geregeld veranderingen doorgevoerd en schrijvers ontslagen en nieuwe binnengehaald. De kwaliteit zou daardoor nog niet aan Apple’s eisen voldoen. Apple heeft ook meerdere verhaallijnen afgewezen omdat ze over controversiële onderwerpen gaan, zoals religie. Andere zaken waar producers zich aan zouden storen, is het gebrek aan transparantie en gebrek aan duidelijkheid.

‘Op zijn vroegst in het einde van het jaar’
De dienst zou uiteindelijk pas op zijn vroegst rond het einde van het jaar klaar zijn, met slechts een paar nieuwe eigen shows. Apple verschuift de release keer op keer, zo laten de bronnen weten. Apple’s aankomende dienst werkt zeer waarschijnlijk ook samen met reeds bestaande diensten, alhoewel volgens geruchten Netflix niet mee doet. CBS en Viacom zouden al aan boord zijn en Apple is nog in onderhandeling met HBO. Dat er nog zoveel onduidelijkheid is over de dienst laat wel zien dat het inderdaad nog wel even duurt voordat we kunnen kijken naar de door Apple geproduceerde series.

Voor een groter overzicht van de aankomende Apple-shows, bekijk je ons aparte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.