Apple Watch-ringen

‘Apple wil mindfulness als vierde ring in de Apple Watch Activiteit-app’

De Activiteit-app op de Apple Watch bestaat momenteel uit drie ringen, maar volgens bronnen komt daar een vierde ring bij. Met mindfulness-oefeningen test Apple het vullen van een vierde ring.

De Activiteit-app is één van de belangrijkste standaardapps op de Apple Watch. Deze houdt al je activiteiten gedurende de dag bij en geeft dit weer met drie gekleurde ringen, die je elke dag dient te vullen. Volgens bronnen komt daar nu nog een vierde ring bij met oefeningen voor mindfulness.

‘Activiteit-app krijgt vierde ring’

De Activiteit-app bestaat uit drie ringen: rood voor het aantal calorieën, groen voor het aantal minuten dat je getraind hebt en blauw voor het aantal keer dat je minimaal een minuut per uur gestaan hebt. Het doel voor de rode ring kun je zelf aanpassen door het aantal calorieën te verhogen of te verlagen, maar de doelen voor de blauwe en groene ring staan vast. Door je doelen te behalen, worden de gekleurde ringen langzaamaan gevuld, waar je allerlei prestaties voor krijgt. De binnenkant van deze gekleurde ringen is echter nog leeg en volgens Apple-blogger Greg Morris gaat Apple dit opvullen met mindfulness.

Apple Watch-ringen

Apple zou met behulp van differential privacy gezien hebben dat mindfulness de laatste jaren flink aan populariteit wint. Het bedrijf benoemde de mindfulness-app Calm vorige week nog tot de internationale iPhone-app van het jaar en heeft op de Apple Watch sinds watchOS 3 al de Ademhaling-app. Deze app kan je gedurende de dag herinneringen sturen om even op je ademhaling te letten, wat beter is voor je gezondheid. Met behulp van tikjes op je pols en een animatie op het scherm van je Apple Watch, helpt de Ademhaling-app je met het verbeteren van je concentratie en het verminderen van stress.

https://www.iculture.nl/tips/ademhaling-app-breathe-apple-watch/

Volgens de blog is Apple intern begonnen om mindfulness te integreren in de Activiteit-app. Het binnenste lege stukje in de ring kan op die manier gevuld worden met de doelen voor mindfulness. Dit zou zowel werken met de Ademhaling-app als met andere mindfulness-apps die samenwerken met Apple Health. Het is goed mogelijk dat de functie uiteindelijk nooit daadwerkelijk beschikbaar komt, maar Apple zou nu in ieder geval bezig zijn met het testen van de uitbreiding van de Activiteit-app.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2017, 14:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen activiteit, ademhaling, apple watch, mindfulness, watchos
Device Apple Watch
Software watchOS
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.