Apple Watch Kleur-wijzerplaat in het blauw.

watchOS 5.1 teruggetrokken na klachten over vastlopers

watchOS 5.1 verscheen op 30 oktober, vlak na het Apple-event. Maar er blijken zodanige problemen met de update, dat Apple watchOS 5.1 voorlopig weer heeft ingetrokken.

Apple heeft watchOS 5.1 teruggetrokken. Heb je de update al wel gedownload maar nog niet geïnstalleerd, dan is het verstandig om nog even te wachten. iCulture-bezoekers en gebruikers op Twitter en Reddit klaagden gisteravond al dat hun Apple Watch vastliep na het updaten naar watchOS 5.1. De smartwatch bleef daarbij hangen op het Apple-logo. Herstarten van de Apple Watch of de gekoppelde iPhone leverde geen oplossing op, ook niet na een paar uur wachten. Apple zal de update waarschijnlijk op een later moment weer uitbrengen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 30 oktober:

Heb je een geschikte Apple Watch, dan kan je vanaf vandaag bijwerken naar watchOS 5.1. Apple is de afgelopen maand druk bezig geweest met het testen van deze update en nu is het moment dat iedereen ermee aan de slag kan. In watchOS 5.1 vinden we niet alleen meer dan 70 nieuwe emoji, maar ook een vernieuwde wijzerplaat voor zowel de nieuwste Apple Watch als de oudere Apple Watch-modellen. De ECG-functie zit er echter niet in.

watchOS 5.1 beschikbaar: dit is er nieuw

Vandaag is ook iOS 12.1 beschikbaar gesteld en die update zup je eerst moeten installeren om je Apple Watch bij te kunnen werken. In watchOS 5.1 vind je dezelfde ruim 70 nieuwe emoji, waaronder de roodharigen en de kale emoji. Je vindt ze in de Berichten-app, maar ook bij het reageren op meldingen van bijvoorbeeld WhatsApp.

Voor de Apple Watch Series 4 is er een nieuwe versie van de Kleur-wijzerplaat. Deze bestaat al langer, maar heeft in watchOS 5.1 een nieuwe schermvullende stijl. Het gehele scherm heeft daarbij dezelfde egale kleur en je kan kiezen uit meer dan 50 verschillende tinten. Heb je geen Apple Watch Series 4 maar een ouder model, dan wordt de kleur alleen in een rondje weergegeven.

Apple Watch Kleur-wijzerplaat.

Tot slot biedt watchOS 5.1 ondersteuning voor groepsgesprekken via FaceTime. Je kan met een Apple Watch met alleen audio deelnemen aan een gesprek tot maximaal 32 personen. Je kan het gesprek daarna eventueel doorzetten naar de gekoppelde iPhone en verder gaan met beeld.

Emoji watchOS 5.1

watchOS 5.1 downloaden
watchOS 5.1 is te downloaden voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer, dus niet voor de originele Apple Watch Series 0 uit 2015. Weet je niet welke Apple Watch je hebt, check dan ons artikel met Apple Watch-modellen. Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 31 oktober: Apple heeft watchOS 5.1 weer ingetrokken n.a.v. de klachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2018, 6:57
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchOS 5, watchOS-stable
Devices Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 4
Software watchOS 5
130 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.