watchOS 4.1 beta voor ontwikkelaars.

watchOS 4.1 beta 4 nu beschikbaar voor de Apple Watch

Apple heeft watchOS 4.1 beta 3 vrijgegeven voor de Apple Watch. Geregistreerde ontwikkelaars kunnen aan de slag met de nieuwste beta van watchOS. In dit artikel lees je er alles over.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ontwikkelaars met een Apple Watch kunnen aan de slag met de watchOS 4.1 beta. De vierde beta van watchOS 4.1 is nu beschikbaar om te downloaden voor elke Apple Watch. Het gaat om de eerstvolgende grotere update voor watchOS 4.0, dat halverwege september verscheen.

watchOS 4.1 beta voor ontwikkelaars.

watchOS 4.1 wordt de komende weken getest door geregistreerde ontwikkelaars met een Apple Watch. In dit artikel praten we je bij over alle nieuwe functies en ontdekkingen in watchOS 4.1 voor de Apple Watch. watchOS 4.1 wordt alleen getest onder geregistreerde ontwikkelaars en zal niet beschikbaar komen voor publieke testers.

Update 31 oktober 2017: Apple heeft de definitieve versie van watchOS 4.1 uitgebracht. Hieronder lees je meer over deze definitieve versie.

watchOS 4.1 beta 4

20 oktober 2017 – De vierde beta van watchOS 4.1 is beschikbaar gesteld op 20 oktober 2017. Heb je een nieuwe feature of een nieuwe bug ontdekt, dan lezen we dat graag in de reacties.

watchOS 4.1 beta 3

16 oktober 2017 – De derde beta van watchOS 4.1 is beschikbaar gesteld op 16 oktober 2017. Dit zijn de opgeloste fouten en verbeteringen:

 • Je ontvangt nu weer herinneringen om te gaan staan op 10 minuten voor het uur.
 • Appnotificaties die worden doorgestuurd van de iPhone naar de Apple Watch tonen nu weer het juiste appicoontje.
 • Spraakinstellingen voor Siri zijn nu te vinden in Instellingen > Algemeen > Siri.

watchOS 4.1 beta 2

9 oktober 2017 – De tweede beta van watchOS 4.1 is beschikbaar gesteld op 9 oktober 2017.

 • Deze versie bevat de nieuwe emoji die je ook in iOS 11.1 vindt.
 • Er is een Wi-Fi-schakelaar in het Bedieningspaneel toegevoegd (alleen Apple Watch Series 3 met 4G).
 • Je kunt nu de Radio-app streamen via 4G (alleen Apple Watch Series 3 met 4G).
 • De naam van het netwerk verschijnt nu in beeld als de Apple Watch verbonden is met een Wi-Fi-netwerk (alleen Apple Watch Series 3 met 4G).

watchOS 4.1 beta 1

27 september 2017 – De eerste beta van watchOS 4.1 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze bevat de volgende functies:

 • Muziek streamen (alleen Apple Watch Series 3 met 4G/LTE): je krijgt toegang tot elk nummer in Apple Music of je iCloud-muziekbibliotheek. Daarbij gebruik je Siri als je persoonlijke DJ: hef je pols op en vraag Siri om een bepaalde muzieksoort te spelen.
 • Nieuwe Radio-app (alleen Apple Watch Series 3): de app geeft je toegang tot Beats 1 (het livestation) en elk Apple Music-radiostation dat je verder zou willen luisteren. Dit werkt ook als je niet in de buurt van je telefoon of Wi-Fi bent. Momenteel werkt dit nog niet via draadloze netwerken, maar dit zal opgelost worden voordat 4.1 verschijnt. Beats 1 is voor iedereen te beluisteren, de andere radiostations alleen als je Apple Music-abonnee bent.

Tijdlijn watchOS 4.1 beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 4.1 beta voor ontwikkelaars:

 • watchOS 4.1 beta 4: 20 oktober 2017 (verschenen)
 • watchOS 4.1 beta 3: 16 oktober 2017 (verschenen)
 • watchOS 4.1 beta 2: 9 oktober 2017 (verschenen)
 • watchOS 4.1 beta 1: 27 september 2017 (verschenen)
 • Definitieve versie watchOS 4.1: 31 oktober 2017 (verschenen)

Over watchOS 4.1
Voor de Apple Watch is watchOS 4.1 de eerstvolgende grote update. Het is de verwachting dat Apple in deze nieuwe versie enkele vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd heeft. Het gaat wellicht om nieuwe functies als iMessage in iCloud, waardoor al je berichten gesynchroniseerd worden tussen je apparaten. Ook zal Apple enkele bugfixes toegevoegd hebben, zodat watchOS 4.1 een stuk stabieler is.

watchOS 4.1 beschikbaarheid

Wij verwachten daarom dat Apple watchOS 4.1 in oktober 2017 uit gaat brengen voor de Apple Watch. watchos-updates worden altijd tegelijkertijd uitgebracht met iOS-updates, dus het is de verwachting dat watchOS 4.1 tegelijkertijd uitgebracht gaat worden met iOS 11.1, de eerstvolgende update van iOS 11.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers en kunnen sommige apps nog niet goed werken, omdat deze nog niet zijn aangepast zijn voor de nieuwe watchOS-versie. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Veelgehoorde problemen zijn een leeglopende batterij, vastlopers en automatische herstarts.

Wanneer komt de publieke beta watchOS 4.1?

Er komt geen publieke beta van watchOS 4.1 beschikbaar voor publieke betatesters. Ben je geen ontwikkelaar, dan zul je dus moeten wachten tot de officiële release later in 2017.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent, om te voorkomen dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar maanden geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2017, 12:14
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, firmware, watchos, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.