1Password op de iPhone X met Face ID.

Deze wachtwoorden-apps zijn bijgewerkt voor iOS 12

1Password, LastPass en Dashlane

De drie grootste wachtwoordenapps 1Password, LastPass en Dashlane hebben allemaal een update uitgebracht die ze geschikt maakt voor iOS 12. Ze maken alledrie gebruik van de nieuwe AutoFill-functie, zodat wachtwoorden invoeren een stuk makkelijker is.

Er zitten allerlei handige nieuwe functies in iOS 12, waaronder de nieuwe Bedtijdmodus en Schermtijd. Op het gebied van wachtwoorden en beveiliging is er ook flink wat verbeterd, want het invullen van wachtwoorden is een stuk eenvoudiger geworden dankzij AutoFill. De drie belangrijkste wachtwoordenapps zijn er al helemaal klaar voor.

1Password, LastPass en Dashlane bijgewerkt voor iOS 12

Het is je vast al opgevallen dat heel veel apps updates klaargezet hebben in de App Store. In ons artikel met iOS 12-apps vind je een overzicht van apps die zijn bijgewerkt en de komende dagen komen daar nog allerlei nieuwe updates bij. Als je een iPhone-wachtwoordenapp gebruikt (écht doen!), is het verstandig om deze meteen bij te werken naar iOS 12 als je dat nog niet gedaan hebt. Dankzij AutoFill kun je heel eenvoudig wachtwoorden invoeren uit je favoriete app, altijd en overal in iOS 12.

1Password AutoFill.

Voorheen maakten wachtwoordenapps gebruik van een extensie in een deelmenu om wachtwoorden in apps of in Safari in te kunnen voeren, maar dat is nu niet meer nodig. Met AutoFill voer je een gebruikersnaam en wachtwoord in een paar tikken in vanaf een knop boven het toetsenbord. 1Password kan ook eenmalige wachtwoorden voor tweestapsverificatie tijdelijk opslaan zodra je je gegevens invult. Hiervoor is een instelling vereist in de 1Password-app. Je vindt dit bij 1Password > Instellingen > Wachtwoord automatisch invullen. Om wachtwoorden te gebruiken, tik je op het sleuteltje of op de voorgestelde gebruikersnaam om deze in te vullen. Je moet wel bevestigen met Touch ID of Face ID.

Gebruik je nog geen iCloud-sleutelhanger of wachtwoordenapp op je iPhone, dan is nu het goede moment om dit te doen. Je hoeft zelf nooit meer een wachtwoord te onthouden en ze zijn extra veilig dankzij automatisch voorgestelde wachtwoorden die bestaan uit cijfers en tekens. Ben je nog niet over naar iOS 12? Wij hebben alvast twaalf redenen om iOS 12 te proberen op een rijtje gezet. Alles over iOS 12 installeren lees je in ons aparte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2018, 11:12
Categorie Apps
Onderwerpen 1password, lastpass, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.