shutterstock_277039532

Zo bereid je je voor op de Apple Watch

De Apple Watch komt op 17 juli naar Nederland! In dit artikel lees je alles om je optimaal voor te bereiden op de komst van de Apple Watch, inclusief het zoeken naar een passend horlogebandje, leuke apps en meer.

Ga jij vrijdag een Apple Watch halen? Dan vind je in dit artikel alle benodigde informatie, zoals het voorbereiden van je iPhone, het kiezen van leuke apps en het uitzoeken van de Apple Watch die het beste bij jou past. Lees dit artikel en alle aanvullende informatie waar we naar verwijzen en je bent he-le-maal klaar voor aanstaande vrijdag!

shutterstock_277039532

De Apple Watch komt op 17 juli naar Nederland. Je kunt terecht bij de drie officiële Apple Stores en bij een aantal Apple Premium Resellers. Voordat je notificaties kunt ontvangen en muziek kunt luisteren via je Apple Watch, moet je een aantal dingen voorbereiden.

Hier zijn onze belangrijkste gidsen en tips over de Apple Watch:

Keuzehulp

Installeer iOS 8.4

Heb je nog niet de nieuwste versie van iOS geïnstalleerd, dan is het nu tijd om te doen. Je kunt iOS 8.4 draadloos downloaden via je iPhone of via iTunes. Eventueel kun je eerst nog een backup maken (die maakte je toch al dagelijks?).

Voeg foto’s toe aan je favoriete contacten

Apple Watch: contactenOp de Apple Watch zijn je favoriete contactpersonen opeens veel vaker in beeld: als je op de platte knop aan de zijkant van de Apple Watch drukt, krijg je twaalf favoriete personen te zien. Je kunt ze meteen bellen of een bericht sturen. Het ziet er mooier uit als iedereen is voorzien van een profielfoto. Zo niet, dan zie je alleen de initialen, dus BV voor Bas Vroegop en LP voor Lars Paymans.

Haal Bluetooth oordopjes in huis

bluetooth-oordopjesJe kunt met de Apple Watch alleen muziek luisteren via draadloze oordopjes. In iCulture Deals hebben we al regelmatig deze oordopjes onder de aandacht gebracht. Heb je nog geen Bluetooth oordopjes, dan vind je in de iCulture Shop bijna 30 modellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Jabra Rox, de Powerbeats 2 of de betaalbare HMDX Jam Fusion.

Kies maximaal 2GB aan muziek

apple-watch-nederlands-muziekWil je muziek gaan luisteren op de Apple Watch, dan kun je nu alvast een afspeellijst maken met passende muziek. Er is maximaal 2 GB ruimte op de Apple Watch om offline muziek mee te nemen; handig tijdens het hardlopen. Maak een paar afspeellijsten (mag ook afkomstig zijn van Apple Music) en zorg dat ze alvast klaarstaan, zodat je ze straks naar je Apple Watch kunt kopiëren. Je kunt die afspeellijst in iTunes of op de iPhone aanmaken. Blijf je in de buurt van je iPhone, dan hoef je de muziek niet offline op de Apple Watch te zetten, maar kun je de muziek gewoon streamen.

Maak een fotoalbum voor onderweg

Apple watch foto'sWil je je Apple Watch ook als digitaal fotolijstje gebruiken, zodat je elk moment foto’s van de kinderen of van je partner kunt bekijken? Maak dan alvast een selectie van foto’s die je wilt meenemen. Je mag maximaal 75 MB aan foto’s offline meenemen op de Apple Watch. Markeer alle foto’s die je wilt meenemen als favoriet.

Kies leuke Apple Watch-apps

Apple Watch: interfaceEr zijn al duizenden apps aangepast voor de Apple Watch. Veel daarvan heb je waarschijnlijk al op je iPhone geïnstalleerd, zoals 1Password, Buienradar, De Telegraaf, Evernote, Flipboard, Hue, Instagram, Instapaper en Keynote. Andere zul je speciaal installeren, omdat ze pas met een Apple Watch interessant worden om te gebruiken.

Hier vind je onze overzichten van de beste Apple Watch-apps:

Handige Apple Watch-tips

Hieronder vind je een aantal tips die we al gepubliceerd hebben rondom de Apple Watch:

Lees ook: Dossier Apple Watch

Openingsfoto: Anna Hoychuk / Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2015, 17:01
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.