apple_watch_nederland

Moet je vrijdag in de rij staan voor een Apple Watch?

Heb jij plannen om op vrijdag 17 juli de Apple Watch in Nederland aan te schaffen? Wij adviseren hoe je dit het slimst kunt aanpakken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-tafel-apple-storeDe Apple Watch is vanaf vrijdag 17 juli eindelijk verkrijgbaar in Nederland. Je kunt hem vanaf die datum kopen in de online Apple Store, fysieke Apple-winkels en bij een select aantal Apple Premium Resellers. Maar hoe kun je vrijdag nou het beste de Apple Watch bemachtigen? Het lijkt dit keer niet een simpel geval van “in de rij staan bij de Apple Store”. In dit artikel lees je alles over de verkoopstart van de Apple Watch in Nederland.

Online verkoop vanaf 7:01 uur

De Nederlandse Apple Watch-verkoop begint online. Je kunt vanaf 7:01 uur de Apple Watch in de online Apple Store bestellen, waarbij je de keuze hebt uit alle modellen en kleuren. De exacte levertijd van de Apple Watch is op het moment van schrijven nog onbekend. Dit zal waarschijnlijk per model verschillen, op basis van vraag en beschikbaarheid. In de VS is de wachttijd momenteel één werkdag.

De online Apple Store is de ‘veiligste’ plek om je Apple Watch te kopen, omdat je zeker weet dat je jouw favoriete model in handen krijgt. Je moet dan alleen wel accepteren dat je de Apple Watch niet meteen op vrijdag kunt dragen. Wil je hem per se op dag één om je pols? Dan moet je naar een fysieke winkel. Daar is echter nog het één en ander onzeker.

Bestellen: Apple Watch in online Apple Store

Weinig voorraad in fysieke Apple Stores

apple-watch-passen-apple-storeDe Apple Stores in Den Haag, Haarlem en Amsterdam openen alledrie vrijdag om 10:00 uur ‘s ochtends – de gebruikelijke openingstijd voor de winkels. Dat is opmerkelijk: bij eerdere productlanceringen gingen de deuren immers al om 8:00 uur ‘s ochtends openen. Meerdere bronnen vertellen bovendien aan iCulture dat er weinig voorraad in de Apple Stores wordt verwacht. De voorraad die wel aanwezig is, zal vooral worden gebruikt voor reserveringen.

Je kunt vrijdag vanaf 7:01 uur een afspraak maken in een nabijgelegen Apple Store, waarna je langs kunt gaan om je Apple Watch te proberen en te kopen. Door te reserveren weet je zeker dat jouw model op voorraad is en dat je niet voor niets op pad gaat. Maar omdat dit reserveren pas om 7:01 uur ‘s ochtends kan, weet je pas op de dag zelf of een ritje naar de Apple Store op de agenda staat.

Je kunt proberen om alsnog vroeg in de rij te staan en om 10:00 uur de Apple Store binnen te lopen, maar het is onduidelijk of de Apple Watch op dat tijdstip überhaupt zonder afspraak zal worden verkocht. Wij adviseren daarom niet zomaar in de rij te gaan staan.

Select aantal resellers

De Apple Watch wordt op vrijdag ook verkocht bij Apple Premium Resellers – winkels die niet door Apple worden beheerd, maar wel Apple-producten verkopen. Verwacht echter niet dat je bij iedere reseller terecht kunt: slechts een select aantal winkels zal op vrijdag de Apple Watch gaan verkopen. Het gaat hierbij om de volgende locaties:

  • Bij iCentre kun je in ieder geval in Amstelveen en Amsterdam terecht.
  • A-Mac verkoopt de Apple Watch in Den Haag, Eindhoven (Demer), Rotterdam (Lijnbaan) en Utrecht
  • Xando heeft Apple Watch-exemplaren liggen in Nijmegen.
  • Ivizi heeft de Apple Watch in hun winkel in Maastricht (Wycker Brugstraat) liggen.

De bovenstaande resellers gaan vrijdag allemaal om 8:00 uur ‘s ochtends open.

Wil je de Apple Watch per se al op vrijdag dragen? Dan kun je het beste bij één van bovenstaande winkels in de rij gaan staan. We raden je echter aan om er dan wel vroeg bij te zijn: resellers kregen in het verleden minder voorraad dan Apple Stores. Als zelfs de officiële Apple Stores volgens onze bronnen weinig voorraad hebben, kun je je voorstellen hoe de situatie bij de APR’s is. Je moet er vroeg bij zijn, anders is er kans dat jouw favoriete model al is uitverkocht.

België nog niet aan de beurt

De Apple Watch-verkoop begint vrijdag in Nederland, maar België is dan nog niet aan de beurt. Voor het eerst in tijden begint de verkoop van een nieuw Apple-product niet gelijktijdig in Nederland en België. We raden Belgische Apple-fans daarom aan om de Watch te kopen in een Nederlandse winkel die hierboven wordt besproken, of naar een Apple Store in bijvoorbeeld Frankrijk te gaan, welke van de twee maar dichter in de buurt ligt. Online bestellen vanuit België kan alleen als je een afleveradres hebt in een land waar de Apple Watch al wordt verkocht.

Ons advies: online Apple Store het veiligst

Niet iedereen zal voor dezelfde aanpak kiezen, maar wij adviseren op vrijdag de veiligste methode: bestel je Apple Watch in de online Apple Store. De leveringsgeruchten doen vermoeden dat de Apple Watch moeilijk verkrijgbaar zal zijn in fysieke winkels, maar door hem online te bestellen heb je hem hopelijk vrij snel in huis. Hoe vroeger je bestelt, hoe sneller hij wordt geleverd. Ga je hem online kopen en wil je daarbij iCulture steunen? Gebruik dan onderstaande link om morgen de Apple Watch in huis te halen:

Bestellen: Apple Watch in online Apple Store

Uiteraard houden we je morgen de hele dag op de hoogte van de verkoop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2015, 9:04
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.