Vocolinc AP1 Pureflow

Vocolinc werkt aan nieuwe luchtreiniger met HomeKit

Zwart of wit? Dat is de vraag die Vocolinc, maker van de Flowerbud geurverstuiver stelt aan de huidige klanten. Ze hebben iets nieuws gepland: er komt een luchtreiniger aan die ook met HomeKit werkt.

Na de geurverspreider volgden al andere smart home-producten, zoals de Vocolinc lichtstrips en de Vocolinc stekkerdozen. Met deze luchtreiniger gaan ze in feite weer terug naar waar het allemaal mee begon: een apparaat dat lucht verplaatst. Deze keer niet door het uit te blazen, maar door het in te blazen en vervolgens te reinigen. In een nieuwsbrief aan klanten kondigt Vocolinc het nieuwe apparaat aan. Ze kunnen daarbij aangeven of ze ze luchtreiniger het liefst in zwart of wit zouden willen zien.

Vocolink AP1 luchtreiniger

Verder claimt de fabrikant dat het ‘s werelds eerste slimme Air Purifier met HomeKit, Alexa en Google Assistent zal zijn. Het gaat om de AP1 en uit de foto’s zijn al wat details af te lezen. Zo is het een vrij slank apparaat met een groot LCD-scherm aan de voorkant. De witte uitvoering lijkt wel wat op Apple’s AirPort Extreme, met een rooster bovenop. Op het scherm is PM2.5 te zien als luchtkwaliteit. Ook meet het apparaat temperatuur en luchtvochtigheid.

Vocolinc luchtreiniger

Andere icoontjes wijzen op een automatische instelling, waarbij de luchtreiniger waarschijnlijk de snelheid van de ventilator vanzelf aanpast op basis van de gemeten luchtkwaliteit. Zes streepjes duiden erop dat er waarschijnlijk 6 snelheden zullen zijn. Ook lijkt het erop dat je een schema kunt maken om het apparaat automatisch in- en uit te schakelen.

Vocolinc AP1 Pureflow

Nog weinig luchtreinigers met HomeKit

Er zijn nog weinig luchtreinigers met HomeKit-ondersteuning, dus deze Vocolinc AP1 is een welkome aanwinst. Er zijn al wel Dyson-luchtreinigers die met Alexa werken, waar we regelmatig een review aan wijden.

Pureflow statuslampjes

Er is nog niet bekendgemaakt wanneer deze nieuwe Vocolinc beschikbaar komt en hoeveel het apparaat gaat kosten. Bij HomeKitNews vind je meer foto’s van de luchtreiniger, zoals hij er in werkelijkheid uit komt te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2019, 10:34
Bron Bron HomeKitNews
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, luchtreiniger, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.