Todoist vernieuwd

Bekende takenapp Todoist is grondig onder handen genomen

Todoist is een populaire todo-app op meerdere platformen. Met 'Todoist Foundations' kondigen de makers enkele grote wijzigingen aan, waarbij de app vanaf de grond opnieuw is opgebouwd. Het design ziet er beter uit en alles werkt makkelijker.

Todoist vernieuwd op iOS en Mac

Todoist ziet er op het eerste gezicht nog grotendeels hetzelfde uit. Gebruikte je de app al, dan kun je er meteen weer mee aan de slag. Maar achter de schermen is alles veranderd, zoals de compleet vernieuwde code. Ook zitten er nu nieuwe functies in: secties, een dynamische knop om iets toe te voegen, nieuwe taak- en subtaak-weergave en nog veel meer. Ook is meteen het fundament gelegd voor belangrijke toekomstige functies die er nog aan komen, zoals Boards en de Upcoming-weergave.


Todoist voldeed eigenlijk wel goed, maar kon wel wat verbeteringen op het gebied van design gebruiken. Het moest er ook wat gestroomlijnder uit gaan zien zodat je sneller en flexibeler kunt werken. Secties vormen een nieuwe manier om taken binnen projecten te organiseren. Dit zal ook al in de concurrerende takenapp Things, waarbij je koptekstjes aan bepaalde taken kon geven. Bij Todoist kun je op de drie puntjes klikken om er een sectie van te maken. Dit is een visuele manier om je taken overzichtelijker te maken; ze hebben geen invloed op de structuur van de takenlijst zelf. Wel handig is dat je ze kunt in- en uitklappen.

Todoist vernieuwd

Ook handig is de dynamische knop om iets toe te voegen. Ook dat was al eerder in Things 3 te vinden. Je kunt precies iets toevoegen op de plek waar je wilt, bijvoorbeeld op een specifieke datum

Verder heeft Todoist twee nieuwe weergaves voor de schermen met taken. Bij gebruik van de Quick Add-functie zijn de datum en de projectnaam groter weergegeven. Eigenlijk is dat ook de belangrijkste info die je nodig hebt. Je hebt nog steeds toegang tot de andere opties, zoals labels. Gedeelde labels maken het verhaal compleet. Bij bestaande taken is de weergave ook vernieuwd: belangrijke items zijn duidelijker afgebeeld en er is een speciaal onderdeel voor subtaken.

Wie het fijne wil weten van alle vernieuwingen in Todoist kan deze blogposting doorlezen met alle details. Todoist is als gratis download in de App Store te vinden. Je kunt het kostenloos gebruiken voor maximaal 80 projecten en tot 5 personen per project. Voor de Premium-functies moet je betalen: rond de 35 euro per jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 oktober 2019 om 12:35
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.