VOCOlinc LS2 lichtstrip

Nieuwe VOCOlinc lichtstrip werkt met HomeKit en Wi-Fi

Er is steeds meer keuze als je een lichtstrip met HomeKit zoekt. Ook VOCOlinc waagt zich eraan en brengt een 2 meter lange lichtslang uit die van alle markten thuis is: hij werkt met Amazon Alexa, Google Assistant, en Apple's HomeKit.

VOCOlinc lichtslang met HomeKit

Als je een kenner bent op het gebied van smart home-producten, dan ken je VOCOlinc wellicht van de Flowerbud geurdiffuser, de eerste met HomeKit-ondersteuning. Deze 60 euro kostende geurverspreider is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Amac. Het mooie hiervan is dat je je eigen geurstof erin kunt stoppen en dus niet vastzit aan cartridges, zoals bij de onlangs besproken Rituals-geurverspreider het geval is. Maar VOCOlinc doet nog veel meer. Ze brachten de slimme HomeKit-stekker SmartBar uit en gaan nu ook een budgetvriendelijke lichtslang op de markt brengen, de VOCOlinc SmartGlow LS2 Light Strip.

Het zal nog wel even duren voordat de LS2 lichtslang in de Nederlandse winkels ligt, maar je kunt er nu alvast rekening mee houden bij je aankoop. De LS2 is gebaseerd op de al bestaande VOCOlinc LS1 lichtstrip, maar werkt met alle gangbare slimme assistenten: Siri, Alexa en Google Assistent. In vergelijking met het vorig model is de LS2 smaller en dunner, waardoor hij flexibeler weg te werken is in hoeken en bochtjes.

VOCOlinc LS2 lichtstrip

Het verschil in dikte heeft te maken met de waterbestendigheid: de LS1 heeft een rating van IP67 en is dus geschikt om buitenshuis te gebruiken, terwijl de LS2 slechts een rating van IP54. Hij kan tegen stof en waterspetters, maar is nadrukkelijk bedoeld om alleen binnenshuis te gebruiken. Ook bij andere merken zoals Philips Hue zijn de lichtstrips voor buitenshuis vaak wat dikker en minder buigzaam.

De LS2 is twee meter lang en is uit te breiden tot 4 meter. Je kunt er 16 miljoen kleuren mee laten vertonen en de elektrische aansluiting is geschikt voor alle regio’s wereldwijd, van 100 tot 240 Volt. Je krijgt er internationale opzetstukjes voor de stroomadapter bij.

VOCOlinc LS2 lichtstrip

Ook is het fijn dat deze lichtslang met Wi-Fi werkt, waardoor je een wat groter bereik hebt dan met Bluetooth. Met een lichtopbrengst van 500 lumen per lichtstrip van 2 meter heb je voldoende licht om een boek bij te lezen. Er is geen hub nodig en je kunt de lichtslang rechtstreeks aansluiten op je Wi-Fi-netwerk. Hij zal rond de $35 gaan kosten en komt de komende weken beschikbaar in de Europese winkels, waaronder Amazon.

Goedkoper dan gangbare lichtstrips

De prijs ligt een stuk lager dan de meeste HomeKit-lichtstrips van bekende merken, zoals:

Er zijn ook lichtslangen die wel met Philips Hue compatibel zijn, maar standaard vanuit de doos niet direct met HomeKit werken, zoals die van Innr. Je leest er meer over in onze round-up van slimme verlichting voor HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2019, 10:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, verlichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.