Vision Pro gastmodus

Reacties voor: Minister: ‘Vision Pro achter het stuur is strafbaar’

Je kon het al van verre zien aankomen: het in het verkeer gebruikmaken van mixed reality-brillen zoals de Vision Pro is in Nederland illegaal. Minister Harbers heeft er alvast een uitspraak over gedaan, om toekomstig gebruik te ontmoedigen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

 1. Wie had dit nou verwacht…. Rijbewijs afnemen die lui

  Reageer op Chris

 2. Dat zou betekenen dat iedere auto die nu op het raam projecteerd of via een transparant tussenschot dus illegaal is.

  Reageer op Red

  • Nee, dat betekent het niet. Je moet je verstand gebruiken als je auto rijdt en je niet laten afleiden door schermpjes. Het vervelende is dat mensen continu de grens opzoeken, waardoor er op den duur een verbod moet komen en anderen weer zeggen dat het betutteling is. Je moet gewoon je kop bij de weg en het autorijden houden en ophouden met het vragen om exacte regeltjes. Als je een ongeluk krijgt en in een rolstoel belandt, kun je best roepen: maar ik deed niets verkeerd!” Daarmee kun je echter nog niet lopen.

   Reageer op Flieps

 3. In België is het sowieso al verboden onder de huidige wetgeving inzake gsm-gebruik. Bij ons zegt de wet dat het verboden is om een mobiel apparaat met scherm te gebruiken/manipuleren achter het stuur, tenzij het bevestigd is aan een hiervoor voorziene houder, vastgemaakt aan het voertuig. Zelfs de watch is dus verboden te gebruiken.

  Reageer op Maartendg

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.