tvOS 15.6 Final

tvOS 15.6 update nu beschikbaar voor de Apple TV

De nieuwste update van tvOS staat klaar voor de Apple TV. In tvOS 15.6 worden algemene verbeteringen doorgevoerd. Ga je in de praktijk nog iets merken van deze update?

Zoals (helaas) wel vaker het geval is bij de Apple TV, is de nieuwste update niet zo heel bijzonder. In tvOS 15.6 worden algemene verbeteringen doorgevoerd. Deze zorgen ervoor dat alles soepel blijft werken in combinatie met je andere Apple-apparaten.

tvOS 15.6 beschikbaar

We hadden niet verwacht dat Apple nu nog nieuwe functies zou toevoegen. Inmiddels wordt namelijk ook getest met tvOS 16. Hier zit wel wat nieuws in waar sommige gebruikers gelukkig van zullen worden. In een apart artikel bespreken we de tvOS 16 functies. Hoe het ook zij, we adviseren in ieder geval om gewoon de update naar tvOS 15.6 te installeren. Zo blijft alles soepel werken.

Bekijk ook

Deze functies vind je op je Apple TV in tvOS 16

Jij bent de nieuwste update voor de Apple TV misschien vergeten, maar wij niet! In dit artikel hebben we de nieuwe functies van tvOS 16 voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Welke verbeteringen vind je op je Apple TV?

tvOS 15.6 downloaden

tvOS 15.6 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 15.6 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 15

tvOS 15 verscheen als update voor de Apple TV in het najaar van 2021. De belangrijkste verbeteringen waren te vinden bij HomeKit-camera's, waarbij je voortaan 4 streams tegelijk kunt kijken. Ook is het sinds tvOS 15 mogelijk om de HomePod mini als stereopaar in te stellen. De ondersteuning voor SharePlay kwam later. Bekijk onze favoriete tvOS 15 functies als je meer wilt weten.

tvOS 15

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.