Apple Watch Ultra 2 review: achterkant vs Apple Watch Ultra 1

Van Apple naar LoveFrom: deze sleutelfiguur van Apple sluit zich aan bij Jony Ive

Tang Tan, vicepresident productontwerp van de iPhone en Apple Watch, gaat vertrekken bij Apple. Het is de tweede persoon die deze week zijn vertrek aankondigt. Voor Apple is het aanleiding om de hardware engineering-groep te gaan reorganiseren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 27 december 2023: Eerder deze maand werd bekend dat Tan Tang in februari bij Apple vertrekt. Nu is ook bekend wat hij daarna gaat doen. Tang sluit zich aan bij LoveFrom, het designbureau van Apple’s meest toonaangevende (voormalig) ontwerper Jony Ive. Dat meldt Bloomberg. Hier zal hij werken aan AI-hardware van OpenAI, het bedrijf van Sam Altman.

Lees hieronder ons oorspronkelijke artikel van 9 december 2023:

Tan Tang bepaalde het ontwerp van iPhone en Apple Watch

Afgelopen week kon je lezen dat Steve Hotelling vertrekt bij Apple. Hij was één van de uitvinders van Touch ID, Face ID, ProMotion, haptische feedback en andere functies die we dagelijks gebruiken. Nu is er alweer iemand met een opvallende naam die vertrekt: Tan Tang. Hij rapporteerde rechtstreeks aan het hoofd hardware engineering, John Ternus, en zal in februari het bedrijf verlaten. Dit meldt Bloomberg. Tan speelde een cruciale rol bij het productontwerp voor de iPhone en Apple Watch. Zijn vertrek zal grote veranderingen teweeg brengen in de hardware engineering-group, waarbij meerdere medewerkers een belangrijke nieuwe functie zullen krijgen.

Vertrek van Tan schept nieuwe carrièrekansen

Hoofd iPhone-productontwerp Richard Dinh neemt de productontwikkeling van iPhones over van Tan en gaat rechtstreeks rapporteren aan Ternus. Voor het ontwerp van de Apple Watch zal voortaan Kate Bergeron, nu vicepresident voor Mac hardware engineering, de verantwoordelijkheid krijgen. Tan had een nog bredere rol, waardoor zijn vertrek meerdere gaten achterlaat. Zo was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van accessoires was hij een sleutelfiguur in het akoestische team dat de AirPods ontwikkelt. Deze twee groepen komen nu te vallen onder Matthew Costello, voorheen chief operating officer van Beats. Costello had al de leiding over Beats-producten en de HomePod.

Apple Watch Ultra 2 teardown
Tan bepaalde ook hoe het binnenwerk van de Apple Watch hardwarematig in de behuizing past.

Apple-medewerkers noemen het vertrek van Tan “een klap”, omdat hij verantwoordelijk was voor belangrijke eigenschappen van iPhone, Apple Watch en AirPods. Zijn team bepaalde onder andere het uiteindelijke ontwerp en de producteigenschappen, op basis van technische haalbaarheid.

Bekijk ook

Uitvinder iPhone-touchscreen, Touch ID en veel meer vertrekt bij Apple

Een belangrijk maar minder bekend persoon vertrekt bij Apple. Steve Hotelling was één van de uitvinders van het multitouch scherm, Touch ID en andere functies die we dagelijks gebruiken.

Dat deze mensen juist nu hun vertrek aankondigen, hoeft niet te betekenen dat er een leegloop bij Apple is gestart. Veel medewerkers hebben optieplannen die op een bepaald moment aflopen, of zijn simpelweg toe aan hun pensioen. Ook is het goed voor te stellen dat je na jarenlang onder strakke deadlines te hebben gewerkt wel eens toe bent aan iets anders. Ook zin om bij Apple te werken? We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Bekijk ook

Werken bij Apple: dit zijn de mogelijkheden

Werken bij Apple lijkt misschien onbereikbaar, maar er zijn allerlei manieren om bij Apple aan de slag te gaan: van winkelmedewerker tot technische functies in Cupertino.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.