Apple Kaarten met Live Activiteiten

Reacties voor: Weg met Apple Kaarten! Zelf je standaard navigatie-app kiezen komt eraan, belooft Apple

Apple gaat het mogelijk maken om Apple Kaarten te vervangen door een andere standaard navigatie-app, bijvoorbeeld Google Maps of Waze. Het maakt waarschijnlijk onderdeel uit van iOS 18.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. ‘Weg met Apple Kaarten’?? Waarom niet voor sterkte van de ene app met die van een andere app combineren?
    Apple Map’s 3D functie is prachtig. Was laatst in de bergen. Kon het uitzicht en nog beter bij mij thuis goed simuleren. Mede via ApplePlay geprojecteerd om mijn 60 inch scherm. .Top !

    Daarnaast gebruik ik Google Maps en MapMyRide voor mijn fietstochten.
    Slechts als voorbeeld van wat ik bedoel.

    Dus: niet weg doen, maar combineren!!

    Reageer op Hans Pollen

  2. Je schrijft weg met Apple kaarten in de titel, maar je vertelt in het artikel niet wat er mis mee is of waarom het weg zou moeten. Ik gebruik Apple kaarten graag dus wat mij betreft: ‘Op weg met Apple kaarten!’

    Reageer op Raeven

  3. Ik vind Apple Kaarten juist zó fijn! Ik zal echt geen gebruik maken van Google Maps met hun kleine rijstrook begeleiding iconen en onduidelijke stem. Ik heb Apple Kaarten gwn op alleen waarschuwingsmeldingen en gaan met die banaan, nu kun je ook nog eens zones en gebieden downloaden, ronduit perfect. Ik heb er veel geprobeerd, ook in combinatie met Apple Carplay, maar het beste werkt toch echt Apple Kaarten/Apple Maps <3

    Reageer op Yusuf Cihan

  4. In heb Google in de auto (Android Automotive), maar prik toch altijd mijn iPhone aan om Apple kaarten te kunnen gebruiken via Carplay.

    Reageer op Flieps

  5. Ik vind een paar, voor mij belangrijke, nadelen aan Apple kaarten kleven.
    – Navigatie op het scherm gaat (overdreven) in horten en stoten, vooral in bochten merkbaar (ook op Carplay). Daardoor lijkt de refreshrate van het scherm laag. Vind ik dus irritant.
    – Bedrijfsgegevens zijn met regelmaat niet goed. Dat komt omdat Google Maps hier veel meer leeft.
    – Reviews van restaurants en dergelijke zijn in veel grotere getalen aanwezig in Google Maps.

    Volgens mij zag ik onlangs wel dat Kaarten nu gebruik maakt van Tripadvisor, maar om die dan geheel te lezen wordt je weer naar hen doorgestuurd. Ook irritant.

    Ik vind de look van Kaarten veel fijner dan Google Maps. Maps wordt nu ook overspoeld met social rommel, maar toch keer ik er elke keer na een tijdje Kaarten weer naar terug.

    Klijn pluspunt ook nog in Google Maps vind ik de tijdlijn. Deze zet ik aan tijdens vakanties/road trips. Vind het leuk dat ik later nog eens kan checken waar ik precies ben geweest. I know, privacy en Google enzo, maar ik vind het een leuk dingetje. Kan dit met een Apple iets? Dan hoor ik het graag 🙂

    Reageer op Macvin

  6. Het blijft lastig voor de fans van Apple. Waar Apple een eind aan moet maken is het exclusief houden van Apple apps. Het staat nota bene in het artikel: een adres in de Apple agenda staat gelijk aan Apple Maps gebruiken en daar iets anders van maken is geblokkeerd. Dat was dus ook zo bij url in mails of berichten: altijd openen in Safari. Ik ben een zeer tevreden gebruiker van sommige Apple apps op mijn iPhone maar er zijn soms gewoon betere van andere ontwikkelaars. Maar Apple is er zeer bedreven in om het gebruik daarvan te ontmoedigen of soms zelfs gewoon onmogelijk te maken. Het is goed dat de EU daar een eind aan maakt. En tenslotte: iedereen die dat wil kan van alle Apple apps gebruik blijven maken.

    Reageer op Okkehel

  7. Graag zou ik ook zien dat websites juist Apple Maps zouden gaan ondersteunen ipv Google Maps als je op navigatie kaarten klikt. Het is dan wel zo eerlijk als websites dan ook gedwongen worden om Apple Maps mogelijk te maken!

    Reageer op Appeltje

    • Ik gebruik Duck Duck Go en heb daar ingesteld dat ik Apple Kaarten wil gebruiken. Bij zoekacties werkt dat dus al. Elke individuele website verplichten is niet haalbaar, denk ik

      Reageer op Ed Berrevoets

  8. Zelfs terwijl Apple kaarten misschien iets mindere functionaliteit heeft dan Google, is het toch mijn keus. De cookie harvesting machine, die nu schijnheilig FloC introduceert, waarmee nog beter getarget kan worden is al bijna monopolistisch. Allemaal leuk, maar met mogelijk Trump straks als president en Amerika niet meer in de NAVO denk ik niet dat je alles zo makkelijk moet delen. De privacy van Apple is mij wel wat waard. Ik heb geen Google account meer en dat lukt. Ook geen whatsapp, Facebook en Instagram om die zelfde reden.

    Reageer op Ed Berrevoets

  9. De navigatie apps, iets waar ik tot op heden geen echte voorkeur heb. Google maps heeft natuurlijk de beste data, user reviews etc, om een stad te verkennen is Google apps aan kop, ook wel een beetje met navigatie hoe ze files etc kunnen voorspellen. Waze is meestal wel mijn standaard navigatie, vooral de optie om een weg als afgesloten te markeren is een must have als ik in de Achterhoek pakketten moet leveren. Apple maps ziet er wel het beste uit in mijn mening, ook zag ik dat in London Apple Maps de enige is die iedere rijstrook als een aparte rijstrook ziet. De wegen daar zijn uiterst gedetailleerd. Nog steeds imo hebben alle navigatie apps iets waar ze in uitblinken en de concurrentie niet heeft.

    Reageer op JoeyMojo

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.