Office 365 in Mac App Store

Office 365 nu in de Mac App Store verkrijgbaar

Microsoft heeft Office 365 via de Mac App Store uitgebracht. Je hoeft de apps niet meer via Microsoft te downloaden en krijgt automatisch updates binnen, terwijl je je andere Mac-apps bijwerkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Office 365 in Mac App Store

Apple kondigde tijdens WWDC 2018 aan dat Word, Excel en PowerPoint nog hetzelfde jaar verkrijgbaar zouden zijn in de Mac App Store. Sindsdien waren er hints dat het eraan zat te komen en nu is het zover. Je kunt de apps Word, Excel en PowerPoint via de Mac App Store downloaden, al heb je nog wel een Office 365-lidmaatschap nodig om documenten te kunnen maken en bewerken. Om e-mail te verzenden en te ontvangen moet je ook abonnee zijn. Je kunt dit via een in-app aankoop doen, waarbij het automatisch wordt verlengd. Maar je kunt het ook rechtstreeks via Microsoft doen. Daarmee maakt Microsoft een opmerkelijke keuze. Bedrijven zoals Netflix en Spotify halen hun in-app aankopen juist weg uit de apps, omdat ze niet de verplichte 30% aan Apple willen afdragen.


Promoties waarin de beschikbaarheid van Microsoft Office in de Mac App Store al werd aangekondigd, waren een voorbode dat de spoedige beschikbaarheid eraan kwam. Dit was onder andere het geval in Frankrijk.

In een supportdocument legt Microsoft uit hoe je de apps kunt activeren als je een eenmalige licentie hebt gekocht.

Office 365 OneNote in de Mac App Store

Microsoft is niet het enige bedrijf dat naar de Mac App Store komt. Ook Panic en Bare Bones Software zijn van plan om hun apps voortaan via de softwarewinkel van Apple aan te bieden. Panic trok eerder alle apps terug, maar ziet er nu weer heil in. Misschien heeft dat te maken met de vernieuwde Mac App Store, waarin meer aandacht is voor specifieke apps. Net als in de App Store voor iOS is Apple overgestapt op een nieuw uiterlijk met wekelijkse verhalen over ontwikkelaars en hun apps.

Overigens zou Office 365 eigenlijk al veel eerder beschikbaar komen. Apple sprak tijdens WWDC 2018 dat je “later dit jaar” in staat zou moeten zijn om een Office 365-jaarlicentie direct vanuit de App Store op een Mac zou kunnen aanschaffen. Maar we zijn ondertussen gewend dat dergelijke aankondigingen niet altijd worden gehaald. Het verdient wel aanbeveling om eerst goed onderzoek te doen, voordat je via de App Store een langlopend abonnement afsluit, want het kan via andere kanalen goedkoper zijn.

Bekijk Office 365 in de Mac App Store.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 24 januari: De apps zijn nu verkrijgbaar in de Mac App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.