Berichtgeving in Woning-app van HomeKit.

Sensoren en rookmelders kunnen nu meldingen via HomeKit sturen

Met ingang van iOS 10.2 zijn er meer HomeKit-accessoires die jou een melding kunnen sturen zodra er iets gedetecteerd wordt. Bewegingsmelders, rookmelders en andere sensoren houden je zo op de hoogte van hun status.

Berichtgeving in Woning-app van HomeKit.
Dankzij HomeKit kun je allerlei apparaten op afstand bedienen, zoals thermostaten en sensoren in huis. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig zien of een raam open staat of dat er iemand binnen geweest is. Accessoires zoals bewegingssensoren, deuren, ramen en rook- en koolstofmonoxidemelders kunnen met de komst van iOS 10.2 nu ook een melding sturen, zodat je direct op de hoogte gehouden wordt zodra er iets geks aan de hand is.

Sensoren iOS 10

Meldingen van HomeKit-accessoires in iOS 10.2

De afgelopen weken is iOS 10.2 uitvoerig getest, maar toch verscheen er onder in de release notes een nieuwe toevoeging die nog niet eerder gespot was. Apple meldt namelijk dat HomeKit-accessoires, zoals sensors voor jaloezieën, aanwezigheid, beweging, deuren/ramen, rook, koolstofmonoxide en waterlekkage, nu meldingen kunnen weergeven zodra er activiteit geconstateerd wordt. Dat is goed nieuws voor mensen die bewegingssensoren niet alleen gebruiken om de lampen aan te zetten, maar ook gebruiken om te kijken of er iemand in huis geweest is.

Na het updaten van je iPhone of iPad naar iOS 10.2, vind je in de Woning-app bij accessoire die dit ondersteunen een nieuwe knop. Hou het accessoire ingedrukt en tik op details. Scrol vervolgens naar beneden naar de knop Status en berichtgeving. Behalve de schakelaar Neem op in status vind je bij geschikte accessoires ook een knop Sta berichtgeving toe. Zodra je dit ingeschakeld hebt, krijg je een pushbericht als een bewegingssensor bijvoorbeeld een beweging registreert of als een raam of deur open gedaan wordt.

HomeKit kan melding sturen bij sensoren in de Home-app.

In Nederland werkt dit bijvoorbeeld met de Elgato Eve-accessoires, zoals de Door & Window en Motion Sensor. Mogelijk werkt het verder ook nog met andere accessoires die passen in dit rijtje zoals andere sensoren die aanwezigheid kunnen detecteren. Verder kan de Woning-app nu ook een melding sturen als er een update voor accessoires beschikbaar is. Voorheen had je daarvoor altijd de app van de desbetreffende maker nodig.

Met de toevoeging van meldingen, heeft de functie meer weg van bijvoorbeeld de Nest-app die ook een melding geeft zodra er iets gedetecteerd is. In iOS 10.2 vind je verder nog een hele hoop andere vernieuwingen die we in een apart artikel uitgelicht hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2016, 20:15
Categorie iOS
Onderwerpen homekit, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.