iPhone 6

Apple krijgt patent op dualsim voor smartphones

Apple heeft patent gekregen op een dualsim-oplossing voor smartphones. Het zou gebruik kunnen worden in toekomstige iPhones.

Als je een smartphone met dualsim wilt, ben je aangewezen op goedkope Aziatische merken. Bekende merken zoals Huawei en Xiaomi brengen toestellen op de markt met ruimte voor twee simkaarten. Bij Apple wordt er ook over nagedacht, zo blijkt uit een zojuist toegewezen patent.

iPhone 6

Dualsim iPhone: Apple heeft het patent al

Of een dualsim iPhone er snel komt is maar zeer de vraag. Apple probeert juist zoveel mogelijk ruimte te winnen door bijvoorbeeld de koptelefoonaansluiting op te offeren. Tot nu toe had je speciale hoesjes nodig om twee simkaarten in de iPhone te gebruiken, zoals op de foto.

Dualsim iPhone

Dualsimkaart-toestellen zijn handig voor mensen die zowel zakelijk als privé willen bellen en voor mensen die in de grensstreek wonen. Ze hoeven dan niet met twee smartphones rond te lopen of steeds de simkaart te wisselen om optimaal bereik te hebben. Eén van de mogelijkheden is dat Apple een dualsim-toestel voor de Chinese markt maakt. Apple’s uitvinding behelst vooral het bepalen welke simkaart prioriteit moet hebben. De kaart die actief gebruikt wordt voor bellen krijgt prioriteit op de simkaart die voor data wordt gebruikt. Dat is een logische keuze: je wilt niet dat je telefoongesprek wordt afgebroken, maar downloaden van data mag wel in meerdere stappen plaatsvinden.

Apple heeft het patent jaren geleden al aangevraagd, maar het is nu pas goedgekeurd en gepubliceerd. In het patent wordt beschreven hoe de twee simkaarten voor elk eigen antennes kunnen gebruiken. Dit moet ervoor zorgen dat de simkaarten allebei goed bereik houden. Het is geschikt voor 2G, 3G en 4G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2016, 21:00
Categorie iDevices
Onderwerpen dualsim, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.