Elgato Eve Motion op een tafel.

Elgato Eve Motion nu beschikbaar, een bewegingssensor met HomeKit-support

Wil je je lampen aanzetten op basis van beweging of je thermostaat hoger zetten zodra je thuiskomt, maar alleen als de temperatuur een bepaalde temperatuur bereikt heeft? Met de Elgato Eve Motion-bewegingssensor kan het en is nu beschikbaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Elgato Eve Motion op een tafel.
Twee maanden geleden werd de Elgato Eve Motion stilletjes aangekondigd. Dit nieuwste accessoire van Elgato is een bewegingssensor met HomeKit-ondersteuning, zodat je scènes en apparaten kunt inschakelen door middel van beweging. Deze Elgato Eve Motion is nu beschikbaar bij de Elgato-store en heeft meerdere voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de nieuwe bewegingssensor van Philips Hue.

Elgato Eve Motion met brede kijkhoek

Qua functies doen de Elgato Eve Motion en Philips Hue Motion Sensor nagenoeg hetzelfde: beweging registreren en daar apparaten in huis mee bedienen. Je kunt met beide apparaten bijvoorbeeld je Hue-lampen inschakelen op basis van beweging. Maar terwijl dit bij de Philips Hue Motion Sensor ophoudt, gaat de Elgato Eve Motion een stuk verder. De Eve Motion biedt namelijk ondersteuning voor HomeKit, waardoor hij dus ook samenwerkt met andere HomeKit-accessoires zoals thermostaten, airco’s en deursloten.

Elgato Eve Motion met app.

Bovendien heeft de Eve Motion een bredere kijkhoek dan de Hue Motion Sensor. Bij laatstgenoemde is dit 100 graden, maar de Eve Motion heeft een blikveld van 120 graden. Ook is de afstand waarop hij beweging kan waarnemen langer, namelijk negen meter. De Elgato Eve Motion is spatdicht, maar de Hue Motion Sensor is weer stof- en waterbestendig. Een nadeel van de Eve Motion is dat de reactietijd een stuk langer is, want het duurt namelijk 2 seconden om scènes te activeren. Dit komt mogelijk doordat de Eve Motion (net als alle andere Eve-producten) gebruikmaakt van Bluetooth LE in plaats van Wi-Fi. Het formaat van de Eve Motion is nagenoeg hetzelfde als de andere Elgato Eve-producten en is daardoor wel een fractie groter dan de bewegingssensor van Hue.

Elgato Eve Motion Philips Hue Motion Sensor
HomeKit Ja Nee
Kijkhoek 120 graden 100 graden
Maximale afstand 9 meter 5 meter
Waterbestendigheid IPX3 IP42
Reactietijd 2 seconden < 0,5 seconde
Prijs €49,95 €39,95

De Elgato Eve Motion draait op twee AA-batterijen en is beschikbaar voor €49,95 vanuit de Elgato Store, exclusief €6,90 verzendkosten naar Nederland. De Elgato Eve Motion is voor dezelfde prijs ook te bestellen bij bijvoorbeeld Amazon Duitsland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2016, 12:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.