Room Locator voor de iPhone met Devices-app.

Room Locator activeert HomeKit-apparaten zodra je een kamer binnenkomt

Room Locator is een handig accessoire die ziet zodra je een kamer binnen loopt. Op basis van je exacte locatie en in combinatie met de Devices-app, kunnen HomeKit-apparaten vervolgens in- of uitgeschakeld worden

Room Locator voor de iPhone met Devices-app.
Je kunt HomeKit-apparaten of Philips Hue-lampen zo instellen dat deze automatisch aan gaan zodra je thuis komt. Daarbij maak je gebruik van geolocatie: de iPhone ziet of je in de buurt van je huis komt en zorgt dat bepaalde scènes worden geactiveerd. Wil je per kamer regelen dat bepaalde apparaten aan gaan, dan is er nu de Room Locator. Die merkt als je een bepaalde kamer binnenkomt. Met de bijbehorende Devices-app (link) is het mogelijk.

Room Locator ziet of je een kamer binnenkomt

De Room Locator is een klein kastje dat uitgerust is met Bluetooth. Het werkt dus niet met een bewegingssensor. Dit accessoire kan aan de hand van het Bluetooth-signaal meten of je een kamer binnenkomt of verlaat. Via de Devices-app kun je bijvoorbeeld lampen, de thermostaat of de ventilator automatisch aan of uit kan laten gaan. Dit kan bovendien ook aan de hand van regels, bijvoorbeeld alleen na een bepaald tijdstip of na zonsondergang.

Room Locator herkent wanneer je een kamer binnen komt.

Je kunt in huis meerdere Room Locators plaatsen, maar voor elke kamer moet één apparaatje aanwezig zijn. Het enige wat je naast de Room Locator en de Devices-app op de iPhone nodig hebt, zijn geschikte HomeKit-apparaten. Elk accessoire dat werkt met Apple’s HomeKit, werkt ook samen met de Room Locator. Je kunt hem dus gebruiken in combinatie met de Philips Hue-lampen of de Elgato Eve-sensoren en schakelaars.

Devices-app voor HomeKit met apparaten. Devices-app voor HomeKit met kamerindeling.

De Devices-app is bovendien een handige app om je HomeKit-apparaten mee te bedienen. De app heeft een Apple Watch-versie die prettig werkt in combinatie met grote icoontjes en veel aanpassingsopties. De Room Locator is onder andere verkrijgbaar bij Amazon voor €25. De Devices-app is gratis te downloaden en te gebruiken, maar heeft wel een optionele in-app aankoop om meer triggers toe te voegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 15:40
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.