Ring Doorbell Pro

Ring-deurbel en -camera: HomeKit support staat voor de deur

Het lijkt erop dat de Ring-deurbel binnenkort ondersteuning krijgt voor HomeKit. Er zijn namelijk twee Ring-producten toegevoegd aan de MFi-database van Apple, voorzien van de aanduiding 'HomeKit'.

Ring-deurbel krijgt HomeKit

Het gaat om deze twee producten:

Uiteraard zijn de producten ook verkrijgbaar bij Amazon zelf.

Ring Video Doorbell Pro met HomeKit

Bij de deurbel gaat het dus alleen om de Pro-versie. In juni 2016 kondigde Ring al ondersteuning voor HomeKit aan, specifiek voor het Pro-model van de deurbel. Dat het zo lang heeft geduurd, is wel te verklaren. Het bedrijf werd overgenomen door Amazon en die heeft met Amazon Alexa een eigen assistent in huis. Het leek er dan ook lange tijd niet meer van te komen.


De afgelopen jaren vroegen gebruikers meermaals aan Ring hoe het zat met de HomeKit-ondersteuning. Daarbij kregen ze steeds hetzelfde afgezaagde antwoord: “One prioriteiten kunnen verschuiven” en: “We staan te popelen om HomeKit-ondersteuning aan te bieden”. Dit is het standaard antwoord dat Ring steeds communiceerde:

Our priority is to ensure our neighbors have the best experience with our products — sometimes this can shift when features will be available. We’re eager to bring HomeKit compatibility, and other exciting integrations, and will share information on timing as soon as we have it.

Maar tot concrete acties leidde dat niet, ook al bleef Amazon na de overname beweren dat het er toch echt aan zat te komen. Nu lijkt er opeens weer wat meer vaart in te zitten, zo ontdekte @mrdanielfeo. Dat kan ermee te maken hebben dat er geen fysieke chip meer nodig is om producten geschikt te maken voor HomeKit, waardoor het voor fabrikanten een stuk gemakkelijker wordt. Ze kunnen de HomeKit-authenticatie nu ook softwarematig laten plaatsvinden. Datzelfde is het geval bij de Arlo Ultra 4K-camera, die pas later ondersteuning voor HomeKit kreeg.

Ring Spotlight Cam

HomeKit voor deurbellen
HomeKit-ondersteuning voor een deurbel kan handig zijn, omdat je op basis van beweging andere acties zou kunnen uitvoeren. Bovendien heb je de Ring-app niet meer nodig, maar kun je ook via de Woning-app kijken wie er voor de deur staat. Het kan nog wel even duren voordat de update daadwerkelijk verschijnt. Ondertussen werkt ook Netatmo aan HomeKit-ondersteuning voor de deurbellen die ze uitbrengen. Die update zou later dit jaar moeten verschijnen.

De database van Apple is hier te vinden.

Wil je meer weten over deurbellen en deursloten met HomeKit, kijk dan ook eens naar ons overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2019, 19:12
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen deurbel, homekit, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.