Opnieuw aanwijzingen voor vierkante camerabult op iPhone 11

Het lijkt erop dat we moeten gaan wennen aan de vierkante camerabult aan de achterkant van toekomstige iPhones. Opnieuw zijn en foto's opgedoken van dummy's die laten zien hoe de camera op de iPhone 11 gepositioneerd is. Niet iedereen vindt het mooi.

Vierkante camerabult op aanstaande iPhones

Met nog vier maanden te gaan voordat de nieuwe iPhones komen, is het momenteel hoogseizoen wat geruchten betreft. Dat betekent ook dat je nog een paar maanden hebt om te wennen aan de toekomstige camerabult. Het lijkt er namelijk op dat de camerabult van eerdere gelekte foto’s en dummy’s geen grap was, maar dat Apple echt van plan is om de toekomstige iPhones te voorzien van een grote vierkante camerabult met twee of drie lenzen.

Deze keer is de foto afkomstig van Mark Gurman, verslaggever bij Bloomberg. Hij laat drie modellen zien van de toekomstige iPhones, die door hoesjesmakers worden gebruikt om te zorgen dat de accessoires goed passen. Op de foto zijn alle drie modellen te zien, van 5,8-inch tot 6,5-inch. Het middelste model van 6,1-inch zou de opvolger moeten zijn van de iPhone XR en beschikt over twee cameralenzen.

In januari van dit jaar lekten de eerste beelden van een vierkante camerabult, via geruchtenlekker OnLeaks. Niet alleen het grote vierkante vlak riep daarbij kritiek ook, maar ook de manier waarop de lenzen in het vierkant zijn geplaatst. Dat zou bij de opvolger van de iPhone XR namelijk helemaal niet nodig hoeven te zijn. Zoals Apple bij de huidige iPhone XS laat zien is het prima mogelijk om twee lenzen en een flitser in een langgerekte camerabult te combineren. De extra lens op de 6,1-inch iPhone is bedoeld om beter te kunnen zoomen. De derde cameralens op de topmodellen zou een ultragroothoeklens zijn, ook voor verbeterde zoom.

Vorige week meldde Bloomberg dat de vernieuwde camera betere foto’s maakt en de mogelijkheid geeft om de uitsnede van de foto achteraf aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als per ongeluk bepaalde objecten op de foto vreemd zijn afgesneden. De camera maakt dan in werkelijkheid een grotere foto dan je aanvankelijk op het scherm ziet.

Je leest meer over de iPhone 11 en de andere 2019 iPhones in ons overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2019, 16:40
Bron Bron Twitter
Categorie Geruchten
Onderwerpen 2019 iPhone, iphone 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.