Opnieuw aanwijzingen voor vierkante camerabult op iPhone 11

Het lijkt erop dat we moeten gaan wennen aan de vierkante camerabult aan de achterkant van toekomstige iPhones. Opnieuw zijn en foto's opgedoken van dummy's die laten zien hoe de camera op de iPhone 11 gepositioneerd is. Niet iedereen vindt het mooi.

Vierkante camerabult op aanstaande iPhones

Met nog vier maanden te gaan voordat de nieuwe iPhones komen, is het momenteel hoogseizoen wat geruchten betreft. Dat betekent ook dat je nog een paar maanden hebt om te wennen aan de toekomstige camerabult. Het lijkt er namelijk op dat de camerabult van eerdere gelekte foto’s en dummy’s geen grap was, maar dat Apple echt van plan is om de toekomstige iPhones te voorzien van een grote vierkante camerabult met twee of drie lenzen.


Deze keer is de foto afkomstig van Mark Gurman, verslaggever bij Bloomberg. Hij laat drie modellen zien van de toekomstige iPhones, die door hoesjesmakers worden gebruikt om te zorgen dat de accessoires goed passen. Op de foto zijn alle drie modellen te zien, van 5,8-inch tot 6,5-inch. Het middelste model van 6,1-inch zou de opvolger moeten zijn van de iPhone XR en beschikt over twee cameralenzen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In januari van dit jaar lekten de eerste beelden van een vierkante camerabult, via geruchtenlekker OnLeaks. Niet alleen het grote vierkante vlak riep daarbij kritiek ook, maar ook de manier waarop de lenzen in het vierkant zijn geplaatst. Dat zou bij de opvolger van de iPhone XR namelijk helemaal niet nodig hoeven te zijn. Zoals Apple bij de huidige iPhone XS laat zien is het prima mogelijk om twee lenzen en een flitser in een langgerekte camerabult te combineren. De extra lens op de 6,1-inch iPhone is bedoeld om beter te kunnen zoomen. De derde cameralens op de topmodellen zou een ultragroothoeklens zijn, ook voor verbeterde zoom.

Vorige week meldde Bloomberg dat de vernieuwde camera betere foto’s maakt en de mogelijkheid geeft om de uitsnede van de foto achteraf aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als per ongeluk bepaalde objecten op de foto vreemd zijn afgesneden. De camera maakt dan in werkelijkheid een grotere foto dan je aanvankelijk op het scherm ziet.

Je leest meer over de iPhone 11 en de andere 2019 iPhones in ons overzicht.

Bekijk ook

iPhone 2019: alles over de toestellen van 2019

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe zag de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke nieuwe functies zaten erin? We praten je bij over destijds verschenen modellen zoals de iPhone 11.

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: mogelijkheden, specificaties, prijzen en meer. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwere iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen. De iPhone 11 is in 2020 opgevolgd door de iPhone 12.

iPhone 11

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.