watchOS 5.2.1 nu te downloaden: bugfixes voor de Apple Watch

Apple heeft watchOS 5.2.1 uitgebracht, een kleinere bugfix-update voor de Apple Watch. Welke bugs heeft Apple opgelost in deze update? Je leest hier alles over watchOS 5.2.1.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 5.2.1 beschikbaar

Afgelopen maart bracht Apple watchOS 5.2 uit, een zeer aangename update met de introductie van de ECG-app in onder andere Nederland en België. Vervolgens is Apple in de weken daarna gestart met de watchOS 5.2.1 beta, maar nu is deze voor iedereen te downloaden. De update bevat voornamelijk bugfixes en een aantal extra landen voor de ECG-app


Uit de testperiode van de afgelopen weken zijn geen nieuwe functies ontdekt. Verwacht daarom ook geen grote veranderingen zodra je de update uitgevoerd hebt. De update brengt de ECG-functie wel naar een paar extra landen, zoals Kroatië, Tsjechië en Polen.

Verder heeft Apple de Apple Watch Pride-wijzerplaat een update gegeven. De vernieuwde wijzerplaat is er nu ook als analoge versie en heeft een nieuw uiterlijk. Je vindt de wijzerplaat op alle geschikte modellen met watchOS 5.2.1.

Bekijk ook

Zo ziet de vernieuwde Apple Watch Pride-wijzerplaat in watchOS 5.2.1 eruit

In watchOS 5.2.1 zijn nieuwe Pride-wijzerplaten toegevoegd. De kleuren verschijnen nu over het gehele scherm en er is een analoge variant met wijzers.

Waarschijnlijk is watchOS 5.2.1 de laatste update van watchOS 5. In juni start Apple namelijk met het testen van watchOS 6, de eerstvolgende grote update. Volgens geruchten krijgt watchOS 6 een eigen App Store, zodat je apps direct vanaf de Watch kan installeren. Voor welke Apple Watch-modellen de update beschikbaar komt is nog afwachten.

Bekijk ook

'watchOS 6 brengt eigen App Store, Dictafoon en meer naar Apple Watch'

In watchOS 6 kun je rekenen op een flink aantal nieuwe apps. Volgens betrouwbare bronnen brengt Apple niet alleen de App Store naar het horloge, maar ook een reeks nieuwe standaardapps.

watchOS 5.2.1: nieuwe functies (changelog)

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen:

  • De Ecg-app op de Apple Watch Series 4 is nu beschikbaar in Kroatië, Tsjechië, IJsland, Polen en Slowakije
  • Meldingen bij een onregelmatig hartritme zijn nu beschikbaar in Kroatië, Tsjechië, IJsland, Polen en Slowakije
  • Oplossing voor een probleem waarbij de cijfers op de Verkenner-wijzerplaat soms niet werden weergegeven

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio’s beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availabilitv/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 5.2.1 downloaden
watchOS 5.2.1 is te downloaden voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer, dus niet voor de originele Apple Watch Series 0 uit 2015. Weet je niet welke Apple Watch je hebt, check dan ons artikel met Apple Watch-modellen. Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.