Pushcut op Apple Watch voor HomeKit.

Met Pushcut activeer je HomeKit-scenes vanuit meldingen op je Apple Watch

Vind je het onhandig om voor het activeren van een HomeKit-scène de app te moeten openen of Siri te gebruiken? Dan is Pushcut iets voor jou. Deze app stuurt je uitgebreide en aanpasbare meldingen op het juiste moment.

Met HomeKit en Siri Shortcuts is veel mogelijk, maar nog niet alles is zelf te automatiseren. Pushcut helpt je daar een handje bij. De app bestaat al langer en hebben we eerder al uitgeroepen tot App van de Week in onze rubriek App Gemist, maar sinds kort heeft Pushcut ook een eigen Apple Watch-app, waardoor er uitgebreidere meldingen op je pols mogelijk zijn.

Pushcut: HomeKit-scenes en meer via meldingen activeren

Op de iPhone ondersteunt Pushcut een breed scala aan mogelijkheden. Je kan niet alleen HomeKit-scènes, maar ook Siri Shortcuts, wegdiensten en meer automatiseren. Je koppelt een actie aan een melding, die automatisch verschijnt aan de hand van een eigen gekozen trigger. Wil je ’s ochtends je favoriete Siri Shortcut activeren zonder dat je daarvoor de app hoeft te openen of Siri aan te spreken? Dan stel je gewoon een vast tijdstip in van waaruit je deze opdracht kan in laten gaan.

De nieuwe Apple Watch-app maakt interactieve notificaties mogelijk op de Apple Watch. De Apple Watch ondersteunt alleen HomeKit-scènes, online acties en HTTP-toepassingen zoals IFTTT, dus de app laat je helaas geen Shortcuts vanuit een melding activeren. Een voorbeeld van een dergelijke melding is een waarschuwing dat je lampen nog aan staan op een bepaald tijdstip, waarna je ze met een tik op je Apple Watch kan uitschakelen.

Pushcut op Apple Watch met meldingen.

Een ander voorbeeld is op basis van locatie. In HomeKit kun je je favoriete lichtscène automatisch laten activeren als je thuis komt, maar met Pushcut kan je het ook zo instellen dat de lampen pas echt aan gaan als je dit via de melding bevestigt. Op de website van de maker vind je nog meer voorbeelden. Het is helaas niet mogelijk om in de Apple Watch-app zelf meldingen te triggeren of scènes te activeren.

Pushcut is een gratis download, maar de app is dan wel beperkt in mogelijkheden. Met de basis-versie (€9,99 per jaar) kun je zoveel meldingen instellen als je wil en kan één melding uit meerdere acties bestaan. Wil je er alles uit halen, dan is er de pro-versie voor €1,99 per maand (of €19,99 per jaar) voor samenwerkingen met diensten als Microsoft Flow en IFTTT.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.